Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ξανά στο ΣτΕ ο Φουρθιώτης: Δεύτερη προσφυγή αυτή τη φορά για να “παγώσει” η μείωση της φρουράς του

Ξανά στο ΣτΕ ο Φουρθιώτης: Δεύτερη προσφυγή αυτή τη φορά για να “παγώσει” η μείωση της φρουράς του

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε για δεύτερη φορά ο παρουσιαστής/εκδότης που έχει προκαλέσει πολλαπλούς πονοκεφάλους στην κυβέρνηση, ζητώντας, τώρα «πάγωμα» της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για μείωση των μέτρων ασφαλείας του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Πάνο Λαζαράτο, ο Μένιος Φουρθιώτης ζητάει από την πρόεδρο του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ, Μαρία Καραμανώφ, να εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» την πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τη φρούρησή του και τη φρούρηση της κατοικίας του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα.

Ειδικότερα, σήμερα, ο συνήγορός του κατέθεσε αίτηση αναστολής και υπέβαλε αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, υποστηρίζοντας ότι από την κατάργηση της προσωπικής φρουράς του υπάρχει άμεσος κίνδυνος σωματικής βλάβης της ζωής του, ακόμα και θανάτου του.

Στην αίτηση αναφέρεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης έχει κριθεί ευπαθής στόχος, κάτι που είχε οδηγήσει τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσει 9 πράξεις με τις οποίες του διέθετε προσωπικό ασφαλείας, το οποίο αυξανόταν συνεχώς ποσοτικά και ποιοτικά, μετά και από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα 141/2019.

Αναφέρει ότι πριν την χορήγηση των μέτρων ασφαλείας, κρίθηκε ότι είναι στόχος και πως έχει καθοριστεί ο βαθμός επικινδυνότητας που διατρέχει, ενώ ελήφθησαν υπόψη οι πληροφορίες περί απειλών σε βάρος του, αλλά και οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί κατά της ζωής του.

Επίσης, αναφέρει ότι 11 μέρες μετά την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που αύξησε τα μέτρα ασφαλείας για το επόμενο τρίμηνο, εκδόθηκε η από 31.3.2021 προσβαλλόμενη πράξη, με την οποία μειώθηκαν.

Η μείωση αυτή των μέτρων ασφαλείας, κατά τους ισχυρισμούς του κ. Λαζαράτου, παραβιάζει τα άρθρα 2, 5 και 21 του Συντάγματος. τα οποία προβλέπουν την υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει την προστασία της ζωής και της σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών – και κατά συνέπεια, το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει την αναστολή εκτέλεσης της πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του πελάτη του.

Τέλος, σύμφωνα με τον Πάνο Λαζαράτο, οι απειλές κατά της ζωής έφεραν επιδείνωση της υγείας του Μένιου Φουρθιώτη και έχει διαγνωσθεί ψυχογενής ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή.

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

sixteen − 4 =

Top