Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βροντερό «χαστούκι» από την Γερμανία στον ελληνικό τουρισμό: «Η Ελλάδα στις περιοχές κινδύνου λόγω κορονοϊού»

Βροντερό «χαστούκι» από την Γερμανία στον ελληνικό τουρισμό: «Η Ελλάδα στις περιοχές κινδύνου λόγω κορονοϊού»

Μια νέα σφαλιάρα δέχθηκε το αφήγημα «All you want is Greece» του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς η Γερμανία, μια χώρα από την οποία καταφτάνουν πάρα πολλοί τουρίστες κάθε χρόνο, έβαλε την Ελλάδα στις «περιοχές κινδύνου» από την Κυριακή 18 Ιουλίου, σύμφωνα με εισήγηση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται η Ολλανδία, αλλά και  περιοχές της Δανίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχει σύσταση να αποφεύγεται στις χώρες αυτές το ταξίδι, λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου της Covid -19.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του γερμανικού υπουργείου Υγείας, όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα θα παραμένουν θα πρέπει εντός 48 ωρών να επιδείξουν είτε αρνητικό τεστ, είτε πιστοποητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Παράλληλα θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν νωρίτερα από την καραντίνα αν υποβληθούν σε αρνητικό τεστ ή αν υποδείξουν πιστοποητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα τεράστιο χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό, καθώς μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία είναι στην κορυφή των πηγών εισροών σε κρατήσεις και σε αξίες.

Πηγή: avgi.gr 

Leave a Reply

five × one =

Top