Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βρέθηκε “λεφτόδεντρο” και μοιράζει λεφτά! “Βροχή” επιδομάτων την επόμενη περίοδο με το μάτι … σε εκλογικό αιφνιδιασμό!

Βρέθηκε “λεφτόδεντρο” και μοιράζει λεφτά! “Βροχή” επιδομάτων την επόμενη περίοδο με το μάτι … σε εκλογικό αιφνιδιασμό!

Τελικά το “λεφτόδεντρο” φαίνεται πως βρλεθηκε και θα “βρέξει” επιδόματα την επόμενη περίοδο, πράγμα που φουντώνει τα σενάρια οτι στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν σοβαρα την δραπέτευση από τη δύσκολη εξίσωση της πανδημίας, της οικονομικης καταστροφής και του θολού πεδίου των εμβολιασμών, μέσω πρόωρων εκλογών το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα με την αποζημίωση ειδικού σκοπού στις 12 Ιανουαρίου ανοίγει ο «χορός» των επιδομάτων

Αναλυτικά οι ημερομηνίες και οι δικαιούχοι είναι οι παρακάτω:

12 Ιανουαρίου:
Καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κρατική εντολή και στους εργαζόμενους που ήταν σε καθεστώς αναστολής και τον Δεκέμβριο. Όσοι ήταν σε αναστολή ολόκληρο το μήνα θα εισπράξουν 534 ευρώ.

Από 11-15 Ιανουαρίου:
Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από περίπου 100.000 επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ (συνολικό ποσό 50.000.000€).

Οι 9 κατηγορίες δικαιούχων είναι:

Δικηγόροι
Μηχανικοί
Οδοντίατροι
Γεωτεχνικοί
Λογιστές
Οικονομολόγοι
Συμβολαιογράφοι
Δικαστικοί επιμελητές
Κτηνίατροι
Για να λάβουν τα 400 ευρώ, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα που είχαν από τον Απρίλιο έως το Δεκέμβριο του 2020.

Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη, δεν θα έχει καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύματα, ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

15 Ιανουαρίου:
Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 μια και λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων που ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου 2021. Οι δικαιούχοι έχουν μια τελευταία ευκαιρία να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ και να κάνουν την αίτησή τους. Οι επιχειρηματίες ζητούν να υπάρξει παράταση έως το τέλος του μήνα και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απόφαση για το εάν θα δοθεί. Το πρόγραμμα αγγίζει τα 1,5 δισ. ευρώ.

Η καταβολή της ενίσχυσης θα ξεκινήσει από τις 25 Ιανουαρίου και θα αφορά -σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών– περισσότερους από 400.000 δικαιούχους.

15 Ιανουαρίου:
Καταβάλλεται η πρώτη δόση (από τις δύο) των αναδρομικών των παλαιών συνταξιούχων οι οποίοι υπέστησαν περικοπές στις κύριες συντάξεις τους το 2015-2016.

Η πρώτη δόση θα αφορά όσους κληρονόμους έχουν ήδη καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ η δεύτερη θα καταβληθεί έως τα μέσα Μαρτίου και θα αφορά όσους καταθέσουν τα δικαιολογητικά έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Έως 16 Ιανουαρίου:
Μετά τον σάλο που έγινε με τις καθυστερήσεις καταβάλλεται η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υπέστησαν κούρεμα ενοικίου κατά τον μήνα Νοέμβριο. Η αποζημίωση αντιστοιχεί στο 50% της ζημιάς από το κούρεμα του ενοικίου και θα καταβληθεί με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό.

Έως 29 Ιανουαρίου:
Θα καταβληθεί (σε κάποιες περιπτώσεις η πρώτη δόση) το επίδομα θέρμανσης σε όσους έκαναν αίτηση και αγόρασαν τα καύσιμα έως και 31/12. Οι δικαιούχοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 500.000.

Τέλος έως τις 29 Ιανουαρίου επίσης:
Θα καταβληθεί στους εργαζόμενους (οι οποίοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων) η κρατική αναλογία η οποία αφορά στους μήνες που οι εργαζόμενοι ήταν σε καθεστώς αναστολής. Εδώ να πούμε ότι οι εργοδότες είχαν υποχρέωση έως τις 21 Δεκεμβρίου 2020 να καταβάλουν το ποσοστό που τους αντιστοιχούσε.

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

2 × 2 =

Top