Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βούτσης: Πολάκης-Τζανακόπουλος μέχρι το τέλος – 7 τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή

Βούτσης: Πολάκης-Τζανακόπουλος μέχρι το τέλος – 7 τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω στα όσα έχει αποφασίσει σχετικά με τις εξαιρέσεις των Πολάκη – Τζανακόπουλου από την προανακριτική για την υπόθεση Novartis, έστειλε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα.

Για το αν η πλειοψηφία έχει τη δυνατότητα να εξαιρέσει μέλη της επιτροπής: «Ούτε κατά διάνοια. Πρώτον από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία των 7 θα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν θα υπάρξουν αντικαταστάτες. Δεύτερον, δεν θα διευκολύνουμε την τάση που υπάρχει στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μέσω διαδικαστικών θεμάτων, να μην υπάρξει εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Είναι αδιανόητο, αντικοινοβουλευτικό, δεν έχει προηγούμενο και πλέον είναι και επικίνδυνο από τη στιγμή που θα δημιουργήσει επόμενο. Δεν έχει καμία σχέση αυτό που συμβαίνει τώρα με αυτό που λένε το 2010, γιατί τότε αυτοεξαιρέθηκαν. Αν πράγματι νομιμοποιηθεί, ισχύσει και εφαρμοστεί, δίνει προηγούμενο και δίνει κατευθείαν στον αντίδικο ή κατηγορούμενο ο οποίος έσπευσε, όπως είδαμε τον κ. Τσοβόλα, να πει ότι αν τελικά ισχύσει αυτό, έχω μια λίστα από πολιτικούς οι οποίοι έλεγαν ότι είναι σκευωρία και είναι πλήρως μεροληπτικά τοποθετημένοι. Πρέπει να το ξανασκεφτούν γιατί ο δρόμος είναι ολισθηρός.

Για το αν μπορεί να επέμβει ο πρόεδρος της Βουλής: «Δεν υπάρχει ούτε λέξη στον κανονισμό που να δίνει φίλτρο ως δικαίωμα ή δυνατότητα ή υποχρέωση προς τον πρόεδρο σε σχέση με την πρόσκληση και με τη σύγκληση και σύσταση των επιτροπών. Παίρνει απόφαση η Ολομέλεια για τη σύσταση και από εκεί και πέρα η συγκρότηση γίνεται δια του προέδρου της Βουλής που στέλνει στους αρχηγούς των κομμάτων και ζητά να μάθει ποιοι να είναι στην επιτροπή»

Για την κατάσταση στα Εξάρχεια: «Σπρώχτηκαν αυτές οι συμμορίες των ναρκωτικών στην πλατεία και γύρω της. Υπήρξε ανοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες κλπ αυτό έφερε τούμπα τα προβλήματα, τα οποία υπήρχαν και προηγουμένως από μικροομάδες».

Για την κατηγορία της ΝΔ ότι έστειλε τους Ρουβίκωνες «με το ταξί» πίσω: «Όσο ήμουν πρόεδρος της Βουλής δεν μίλαγα ποτέ για τον Ρουβίκωνα και σεβόμουν το τι γινόταν, αντίθετα από ορισμένες πλευρές της ΝΔ δεν είχαν αυτόν τον σεβασμό παρόλο που ήξεραν πραγματικά τι συνέβαινε και τι είχε γίνει.

Τότε υπήρξε πραγματικά μια προσπάθεια να μπουν μέσα στη Βουλή όχι Ρουβίκωνες. Αυτού μπήκαν στα 30 μέτρα και πέταξαν προκηρύξει, συνελήφθησαν από τον φρούραρχο και τις δυνάμεις εκεί και ενόσω βρισκόταν στη διαδικασία καταγραφής των ονομάτων, διότι μέχρι εκεί θα έφτανε, δεν είχαν κάνει κάτι άλλο, μπήκε περιπολικό και επώνυμοι αστυνομικοί μέσα με μηχανές και προέβησαν σε συλλήψεις χωρίς να έχει κανείς ιδέα. Αιφνιδιαστήκαμε, ήταν μια ενέργεια απαράδεκτη, καταγεγραμμένη στα βίντεο της Βουλής. Με αυτό το δεδομένο ο τότε υπουργός κ. Τόσκας και εγώ είπαμε να τους γυρίσουν πίσω γιατί δεν είχαν κάνει κάτι που να δικαιολογεί χειροπέδες και σύλληψη».

Για το «άρθρο 86»: «Το πρόβλημα είναι εκεί. Το άρθρο 86 έγινε έτσι από τους εμπνευστές του ώστε η πολιτική τάξη να έχει ισχυρή ασυλία και να υπονομεύεται το έργο των δικαστών.

Τώρα θα κριθεί η διάταξη την οποία είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε πάρει μόνο 179 ψήφους, και υπαναχώρησε η ΝΔ διότι αντιλήφθηκε το πόσο σημαντική είναι αυτή η διάταξη , η διάταξη η οποία συνταγματικά ισχυροποιεί την άποψη ότι η δωροδοκία, δωροληψία γίνεται επ’ αφορμή το ότι κάποιος είναι υπουργός. Έτσι ώστε να κοπεί το παραμύθι ότι δεν είναι κατά τη διάρκεια και κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, άρα παραγράφεται. Αν δεν το αποδεχθούν στη συνταγματική αναθεώρηση να μπει μέσα, θα πει ότι προφανώς υπάρχει στόχος η Novartis να μπει κάτω από το τραπέζι»

Πηγή: newpost.gr

Leave a Reply

Top