Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βούτσης για Πάνο Καμμένο: Η παρέμβαση του,ειδικά στην Αμερική, λειτούργησε αποσταθεροποιητικά

Βούτσης για Πάνο Καμμένο: Η παρέμβαση του,ειδικά στην Αμερική, λειτούργησε αποσταθεροποιητικά

Η παρέμβαση του υπουργού Άμυνας, ιδιαίτερα στην Αμερική, λειτούργησε αποσταθεροποιητικά και δημιούργησε όξυνση“, τονίζει σε συνέντευξή του στην Εποχή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και εξηγεί ότι “η διάσταση απόψεων, σε συνδυασμό με όσα αναίτια τέθηκαν περί «μυστικών κονδυλίων», οδήγησαν τον υπουργό Εξωτερικών στην παραίτησή του”.

“Πρέπει να διευκρινίσουμε δύο πράγματα, τα οποία, βεβαίως, έχουν αποσαφηνιστεί απολύτως μετά το υπουργικό συμβούλιο. Το πρώτο είναι ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία επί της ουσίας στο κεντρικό ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών και τη διαχείρισή του από την ελληνική πλευρά, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών. Συνεπώς, δεν προέκυψε θέμα διαφορετικής στρατηγικής για το μείζον αυτό ζήτημα. Το δεύτερο είναι ότι η παρέμβαση του υπουργού Άμυνας, ιδιαίτερα στην Αμερική, λειτούργησε αποσταθεροποιητικά και δημιούργησε όξυνση, καταρχήν ανάμεσα στους δύο υπουργούς. Επομένως, η διάσταση απόψεων, σε συνδυασμό με όσα αναίτια τέθηκαν περί «μυστικών κονδυλίων», οδήγησαν τον υπουργό Εξωτερικών στην παραίτησή του. Μπορεί να μην συμφωνώ με την επιλογή της παραίτησης, διότι θεωρώ ότι δεν βοηθά την κυβέρνηση στη φάση που βρισκόμαστε τώρα, η οποία χαρακτηρίζεται από την κατάθεση ενός εξαιρετικού προϋπολογισμού για την μετά το μνημόνιο εποχή, πλην όμως ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς έδωσε τις εξηγήσεις που, κατά τη γνώμη του, τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση” απάντησε συγκεκριμένα ο Νίκος Βούτσης.

Σε ερώτηση για τη διαχείριση των «μυστικών κονδυλίων» σημείωσε ότι “είναι ένα ολισθηρό έδαφος, το οποίο δημιουργήθηκε από τις αιτιάσεις, στις οποίες –κατά τις διαρροές- αναφέρθηκε ο υπουργός Αμύνης στο υπουργικό συμβούλιο” και συμπλήρωσε: “θεωρώ ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών”.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. “Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και είναι κοινή απόφαση να εξαντληθεί η θητεία μας” είπε και εκτίμησε ότι θα υπάρξει σαφής πλειοψηφία όταν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών. “Από εκεί και πέρα, κατά το Σύνταγμα, χρειάζεται πρόταση δυσπιστίας και 151 ψήφοι για να πέσει μια κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν 151 βουλευτές που θα το έκαναν αυτό”, σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά την έξοδο από το μνημόνιο υπογράμμισε ότι αυτή η εξέλιξη αφήνει σαφώς το περιθώριο για την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής από την κυρίαρχη κυβέρνηση στην Ελλάδα, με πρώτο μέτρο τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων και του αφορολόγητου, καθώς και τη λελογισμένη εφαρμογή των αντιμέτρων, μαζί με τις επιπλέον εξαγγελίες που έγιναν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Για το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κ.Βούτσης τόνισε ότι “μέχρι το τέλος του χρόνου θα τεθεί αυτό το ζήτημα και θα ληφθεί απόφαση της ολομέλειας της βουλής” και πρόσθεσε ότι “τις προσεχείς μέρες θα επιδώσουμε στην πολιτική ηγεσία της χώρας τους τέσσερις πρώτους τόμους του φακέλου της Κύπρου”.

Τέλος, σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπίσει το κόμμα τον κυβερνητισμό ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι “ο κυβερνητισμός και οι καθεστωτικές αντιλήψεις ενυπάρχουν πάντοτε ως προκλήσεις και ως παγίδες της διακυβέρνησης και της εξουσίας, για κάθε κόμμα, πόσο μάλλον για την Αριστερά, που πολιτεύεται σε επίπεδο διακυβέρνησης” και πρόσθεσε “είναι ένας τομέας που δοκιμαζόμαστε, ειδικά όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, και φοβάμαι ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουμε δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ανοιχτό πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να δούμε κατάματα και να αποσπαστούμε αυτής της αντίληψης”.

Πηγή: documentonews.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top