Είστε εδώ

«Βουλιάζουν» Βόλος, Σκιάθος – Νέο μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας – Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος- Απεγκλωβισμοί με βάρκες από το κέντρο της πόλης (vid, photos)

Εικόνα χάους σε Βόλο και Σκιάθο από την κακοκαιρία Daniel, η οποία παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, αποκάλυψε την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την προαναγγελθείσα κατάσταση και περιορίστηκε στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η σημερινή ημέρα μοιάζει με εφιάλτης για τους Βολιώτες, οι οποίοι απεγκλωβίζονται με βάρκες από το κέντρο της πόλης, αυτοκίνητα επιπλέουν στη θάλασσα ή χάνονται μέσα στα κύματα, πλημμυρισμένα σπίτια, επιχειρήσεις, χείμαρροι παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, εγκλωβίζοντας οδηγούς. Δραματικός απολογισμός μέχρι στιγμής ένας άνδρας νεκρός, ένας ακόμη αγνοείται, ενώ ποταμοί υπερχείλισαν, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Η χώρα «στον αυτόματο»
Με εντολή της αστυνομίας, στο Βόλο, το Πήλιο και ολόκληρη την ορεινή Μαγνησία ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας για όσο διάστημα διαρκεί η κακοκαιρία, με σχετικό μήνυμα από το 112 να έχει σταλεί από το πρωί στους κατοίκους. Ίδιο μήνυμα εστάλη στη συνέχεια και στους κατοίκους της Σκιάθου.

Τα προβλήματα μεγαλώνουν ώρα με την ώρα από το νερό που πέφτει σε πρωτόγνωρη ποσότητα και με σφοδρότητα στον Βόλο. Η νεροποντή έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε την υπερχείλιση του ποταμού Κραυσίδωνα αλλά και διάβρωση των εδαφών. Τα τοιχία κατέρρευσαν τη στιγμή που περνούσε τουριστικό λεωφορείο από το σημείο.

Το τουριστικό λεωφορείο εξαφανίστηκε μέσα σε δευτερόλεπτα, όπως φαίνεται στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η τοπική ιστοσελίδα gegonotanews.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 400 κλήσεις σε Πυροσβεστική και Αστυνομία στις περιοχές Αργαλαστή Βόλου και Τρίκερι και 60 κλήσεις σε Λάρισα, Αγιά και Κιλελέρ. Έχουν πραγματοποιηθεί δέκα μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο από Βόλο, Αργαλαστή και Τρίκερι και 35 αντλήσεις υδάτων, καθώς και μία μεταφορά ατόμου από τη Λάρισα.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

Χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξαιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία.

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο, όσο και στα προάστια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η κατάσταση θα επιδεινωθεί ενώ τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και αύριο το απόγευμα (6/9).

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος
Από τη σφοδρή κακοκαιρία εντοπίστηκε νεκρός ένας κτηνοτρόφος όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, στον Βόλο. Σύμφωνα με τα gegonota.news, η οικογένειά του τον αναζητούσε επί δύο ώρες χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει κανένα ίχνος ζωής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε πάει να ταϊσει τα ζώα του. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση. Για τον απεγκλωβισμό κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Υπερχείλισε ο χείμαρρος του Αναύρου
Απελπιστική είναι η κατάσταση στην περιοχή του Αναύρου. Το ποτάμι υπερχείλισε και το νερό σκεπάζει τις παρόχθιες οδούς Ροστόβ και Φιλιππίδη. Σύμφωνα με το gegonota.news, διέξοδο βρήκε στην οδό δημάρχου Γεωργιάδου, όπου σκέπασε πεζοδρόμια και αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και το νερό έχει μπει μέσα στα σπίτια.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές. Με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπτεται προσωρινά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Με πληροφορίες από ert.gr, cnn.gr, gegonota.news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *