Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βουλή: Πόρισμα “φωτιά” για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου φέρεται να έχει διαβιβαστεί στην Προανακριτική – Τι αναφέρεται και το ποσό που “ζαλίζει” !

Βουλή: Πόρισμα “φωτιά” για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου φέρεται να έχει διαβιβαστεί στην Προανακριτική – Τι αναφέρεται και το ποσό που “ζαλίζει” !

Ένα πόρισμα «βόμβα» σχετικά με τον σύζυγο της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου φέρεται να έχει διαβιβαστεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ, η οποία φέρεται να διαπίστωσε ότι υπήρξε εκ μέρους του συγκεκριμένου γιατρού κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προσδιορίζοντας το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας για το δημόσιο σε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. Κατά πληροφορίες οι ελεγκτές φέρονται να διαπίστωσαν ότι ο εν λόγω γιατρός είχε εκδώσει συνταγές για 1.033 ασθενείς, εκ των οποίων είχε εξετάσει μόλις τους πέντε.

Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, αυτό στάλθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών, η οποία με τη σειρά της το έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς για να σχετιστεί με την υπόθεση Novartis η οποία είναι διευρυμένη και σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες. Στη συνέχεια, η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, διαβίβασε με τη σειρά της την δικογραφία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου μα συσχετιστεί με το φάκελο της Novartis. Την ίδια ώρα βέβαια, θα προχωρήσει και η ποινική προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία.

Τι λέει το πόρισμα

Το περιεχόμενο του πορίσματος του ΕΟΠΥΥ φέρεται να εντοπίζει τα εξής:

Η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους που ο γιατρός δεν εξετάζει και συνεπώς δεν γνωρίζει αναλυτικά το ιατρικό τους ιστορικό αποτελεί σοβαρό και ενδεχομένως επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα.

Η συνταγογράφηση του ιατρού κατευθύνεται σε μεγάλα ποσοστά προς συγκεκριμένες εταιρίες.

Η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση γίνεται κατά σαφή παράβαση όσων ορίζονται από διατάξεις του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: ethnos.gr

One thought on “Βουλή: Πόρισμα “φωτιά” για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου φέρεται να έχει διαβιβαστεί στην Προανακριτική – Τι αναφέρεται και το ποσό που “ζαλίζει” !

  1. Λαμόγιο μεγάλο ο… της πρώην εισαγγελέως!!! Μετά ψάχνουμε εισαγγελέα να επέμβει στις άγριες αρπαχτές των απατεώνων!!! Η χώρα που παράγει, δοσίλογους, λαδιάριδες, ρουφιάνους και “οικογένειες¨” πολιτικών αλητείας……

Leave a Reply

15 − 8 =

Top