Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βουλευτής του Ποταμιού ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει θετικά για την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ανεξάρτητα του τι θα κάνει ο Π Καμμένος και οι ΑνΕλλ

Βουλευτής του Ποταμιού ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει θετικά για την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ανεξάρτητα του τι θα κάνει ο Π Καμμένος και οι ΑνΕλλ

Την πρόθεσή του να υπερψηφίσει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έκανε γνωστή ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια ευκαιρία να λυθεί η διαμάχη.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Δανέλλης σχολίασε: «Σε λίγο κλείνουμε 30 χρόνια από τότε που προέκυψε το ζήτημα. Ελάχιστες χώρες δεν έχουν αναγνωρίσει τη FYROM ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Για σχεδόν 30 χρόνια θεωρούμε ότι κινδυνεύει η Μακεδονία από κάποιους Σλαβομακεδόνες οι οποίοι έτσι ήξερα ότι λέγονται κι έτσι διεκδίκησαν αμέσως μετα τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

«Δημιουργήσαμε ένα θέμα, με μεγάλο κόστος, χωρίς κανένα όφελος εκεί που δεν υπήρχε» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού
.

Σχολιάζοντας τη νέα γενιά της FYROM, ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε ότι μεγάλωσαν μέσα σε έναν αλυτρωτισμό ο οποίος τους έλεγε ότι η χώρα τους κινδυνεύει από ένα γείτονα που αμφισβητούσε την ύπαρξη και το δικαίωμά τους να υπάρχουν ως μια ανεξάρτητη χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Δανέλλη ο αλυτρωτισμός αυτός, της νέας γενιάς οφείλεται «στη λανθασμένη πολιτική την οποία εμείς ακολουθήσαμε, ενώ ουσιαστικά ήταν ένα κομμάτι της ενδοχώρας μας, οικονομικά».

Επικαλούμενος το Λεωνίδα Κύρκο, που είχε ιδρύσει το μέτωπο λογικής, ο κ. Δανέλλης επαναλαμβάνει το ρητό της εποχής, ότι δηλαδή «η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» καθώς όπως ανέφερε, υπήρχαν κατά το Βυζάντιο και σλαβικές περιοχές της Μακεδονίας.

(με πληροφορίες από newpost)

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι με την πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η κυβέρνηση μπορεί να χάσει τη δεδηλωμένη, αφής στιγμής ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα ψηφίσει, ο κ. Δανέλλης τόνισε ότι θα ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας ονομασίας, διότι τα εθνικά θέματα μπαίνουν πάνω από όλα.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο εσωτερική σύγκρουσης με τα στελέχη του λεγόμενου «πατριωτικού κομματιού» του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δανέλλης είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή που να βασίζεται στη λογική.

Leave a Reply

Top