Είστε εδώ

“Βόμβες” από γνωστό δικηγόρο: “Κόζα Νόστρα” πίσω από την υπόθεση ΤΤ, “διασώθηκαν” γνωστοί τραπεζίτες! “Χρήσιμος ηλίθιος” ο Φιλιππίδης, μεγάλες οι ευθύνες Προβόπουλου, Βενιζέλου,Στουρνάρα.”Έρχονται αγωγές” ! (vid)

Βόμβες έριξε ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος σε παρέμβασή του στην εκπομπή Υπέρβαση του Kontra channel! Χαρακτήρισε ως ” Κόζα Νόστρα “ όσους σχεδίασαν και μεθόδευσαν τη θυσία του ΤΤ, για χάρη, όπως υποστηρίζει συγκεκριμένων τραπεζιτών. Παράλληλα εκτίμησε ως “εγκληματική” την πράξη του κλεισίματος του ΤΤ, καθώς, όπως αποκαλ΄λυπτει, οι διεθνείς εκθέσεις, το έφεραν ως το 3ο ισχυρότερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην ΕΕ τη δεκαετία του 2000! Το 2010 η ΤτΕ, σε έκθεσή της το αξιολόγησε ως πρώτο από τα ελληνικά Ιδρύματα σε κεφαλαιακή επάρκεια ( πιο πάνω από Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς ), ενώ το 2012 είχε τις μισές επισφάλειες ( κόκκινα δάνεια ) από τις 4 συστημικές !!! Ο γνωστός δικηγόρος, με έντονη δραστηριοποίηση στη διεκδίκηση αποζημιώσεων μικρομετόχων και μικροομολογιούχων, στη Δικαιοσύνη, υποστήριξε ότι η εξέλιξη του κλεισίματος του ΤΤ, “ευνόησε” τότε συγκεκριμένο τραπεζίτη, καθώς και τη Eurobank που “βρήκε” κρίσιμα κεφάλαια από το “good bank” του ΤΤ, ενώ την πολιτική ευθύνη για το κλείσιμό του έχει το τότε ΥπΟικ, η ΤτΕ και οι συναρμόδιοι υπουργοί που το υπέγραψαν (σσ Αναφέρει Προβόπουλο, Βενιζέλο,Στουρνάρα). Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΤΤ και η τότε διοίκηση “στοχοποιήθηκε” για τα 150 εκατ. επισφαλή δάνεια ενώ όλες οι συστημικες έχουν … 110 δις επισφαλή! Ο σκοπός ήταν να κλείσει το ΤΤ και να μην υπάρχει Τράπεζα Δημόσια στην Ελλάδα και να διασωθεί, τότε, η EUROBANK!Τέλος, ανήγγειλε ότι μετά το τέλος της αποχής του ΔΣ, μόλις γίνει επανέναρξη της λειτουργίας των δικαστηρίων, θα ακολουθήσει πλήθος αγωγών για το ” έγκλημα ” του ΤΤ …
ΥΓ: Ιδιαίτερη εντύπωση προακλεί η εκτίμηση ότι ” ο Φιλιππίδης, έχει ευθύνες για τα 150 εκατ δανείων χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, αλλά δεν έχει την αποκλειστική υπευθυνότητα καθώς η ΤτΕ θα έπρεπε να έχει γνώση των όσων έπραττε …”
Δείτε το βίντεο με τις “αποικαλύψεις” από το 15ο λεπτό και μετά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *