Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Βόμβες” Πολάκη(vid): “Όταν βρήκαμε τα έγγραφα για το σκάνδαλο, καλέσαμε τους δημοσιογράφους να τους τα δείξουμε. Επαναστάτησαν όλοι από κάτω, διότι ήταν και οι ίδιοι μέσα στο σκάνδαλο! Το ΚΕΕΛΠΝΟ τους έδινε αφειδώς χρήματα για τα κανάλια και τα sites τους”

“Βόμβες” Πολάκη(vid): “Όταν βρήκαμε τα έγγραφα για το σκάνδαλο, καλέσαμε τους δημοσιογράφους να τους τα δείξουμε. Επαναστάτησαν όλοι από κάτω, διότι ήταν και οι ίδιοι μέσα στο σκάνδαλο! Το ΚΕΕΛΠΝΟ τους έδινε αφειδώς χρήματα για τα κανάλια και τα sites τους”

Πολιτικό το χρήμα προς τα μίντια

Το θέμα των μαύρων ταμείων του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη ροή χρήματος προς μιντιάρχες για τις διαφημιστικές του καμπάνιες, έθιξε στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο ξεκάθαρα για «πολιτικό χρήμα».

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ σπατάλησε σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ, με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες επικοινωνίας και εκστρατείες για τις οποίες μάλιστα δεν είχε αρμοδιότητα υλοποίησης. Οι επίμαχες καμπάνες αφορούσαν στην εθνική επικοινωνιακή εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο, σε δράσεις για την εποχική γρίπη την περίοδο 2011 – 2012, συμπράξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για την υποστήριξη νομοθετικών ρυθμίσεων του υπουργείου Υγείας για το έτος 2012, όπως και την προώθηση των γενοσήμων φαρμάκων και την ορθή χρήση των αντιβιοτικών. Αφορούσαν επίσης ένα ακόμη πρόγραμμα για τον ιό HIV.

Ο Πάυλος Πολάκης έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις προς τα μίντια λέγοντας ότι έδιναν χρήματα ακόμη και σε σάιτς που δεν τα ήξερε η μάνα τους, και ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ενδεικτικά ότι δόθηκαν 80 χιλιάδες ευρώ στη σελίδα ellinesdimarxoi.gr κι άλλα 15 χιλιάδες ευρώ στο xabaria.gr, ενώ υπενθύμισε και τα 92 χιλιάδες ευρώ στο BlueSky, σχέσεις με το οποίο είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Παύλος Πολάκης έκανε όμως αποκαλύψεις και για τη σύζυγο του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου και την εταιρείας της Mindwork, που φέρεται να έπαιρνε χρυσές δουλειές από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πέραν από τις γνωστές επικοινωνιακές καμπάνιες που είχε αναλάβει η Mindwork, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο συνέδριο E-Ηelath που έγινε το 2014, όταν υπουργός ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης . Όπως είπε το έργο το κόστος του οποίου ξεπέρασε τα 300.000 ευρώ ανατέθηκε σε δύο εταιρείες, η μία εκ των οποίο, αυτή της κ. Στουρνάρα, χωρίς διαγωνισμό κι εξήγησε πως όταν πρόκειται για χρηματοδότηση ευρωπαϊκού προγράμματος πρέπει να γίνεται διαγωνισμός. Και υπενθύμισε ότι η κατάληξη ήταν η κ. Στουρνάρα να κατοχυρώσει το σήμα E-health.

Η διαδικασία εκτροχιάστηκε όταν ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, που όταν διετέλεσε προϊστάμενος της δομής του οργανισμού για τους οροθετικούς, «σέρβιρε» φακές αξίας 12,5 ευρώ τη μερίδα, με τη βοήθεια του μπαντζανάκη του Γεωργίου Δρόση. Ο Παύλος Πολάκης ανβαφέρθηκε επίσης στην περίπτωση του ως χαρακτηριστική για την οικογενειοκρατία που επικρατούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς όπως υπενθύμισε η σύζυγος του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου είχε καίρια θέση στον οργανισμό, η αδελφή της Κωνσταντίνα εργαζόταν στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη και ο σύζυγος της Γιώργος Δρόσης είχε αναλάβει την τροφοδοσία της δομής στην οποία ήταν προϊστάμενος ο Πουλής. Η αναφορά και μόνο προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά, που σαν να ήταν συνήγορος του Σταμάτη Πουλή, εξανέστη με το επιχείρημα ότι δεν είναι πολιτικά πρόσωπα οι υπάλληλοι που ανέφερε ο Παύλος Πολάκης και έβαλε μάλιστα εναντίον του προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, κατηγορώντας τον ότι δεν προεδρεύει σωστά.

«Το φαγοπότι με τις φακές ήταν οικογενειακή υπόθεση του κ. Πουλή, της γυναίκας του και της κουνιάδας του», επέμεινε τότε ο κ. Πολάκης, με τον Χρήστο Μπουκώρο της ΝΔ να απαντά «θα αφήσετε τις κουμπάρες και τις κουνιάδες να πείτε τίποτα σοβαρό;». «Οι κουμπάρες και οι κουνιάδες ήταν σε πολιτικά γραφεία…», είπε απαντώντας σοβαρά ο αναπληρωτής υπουργός τότε.

Στο χάος που επικράτησε παρενέβη και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕλ που κάλεσε τη ΝΔ να αποχωρήσει αν δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη συζήτηση και την Αννέτα Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ να παρατηρεί ότι μάλλον η κατάθεση Πολάκη «χτύπησε κάποιο νεύρο» της γαλάζιας παράταξης. «Θα τα μάθει ο ελληνικός λαός που να τριπηδάτε εδά μέσα», είπε τότε στα… κρητικά ο Πάυλος Πολάκης απευθυνόμενος στη γαλάζια πτέρυγα της Επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Πουλής, στην ιδιαίτερα εριστική του κατάθεση στην Εξεταστική, είχε δηλώσει ανοιχτά στέλεχος της ΝΔ και οι καταγγελίες του περί «παρέμβασης του Παύλου Πολάκη στο αρχείο του ΚΕΕΛΠΝΟ για να ενοχοποιηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης», αποτέλεσαν αντιπολιτευτική σημαία της ΝΔ στη συνέχεια.

Για το ζήτημα είχε δηλώσει τότε ο κ. Πολάκης: «Όσα στοιχεία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνέλλεξε ως όφειλε από τις εκθέσεις των επιθεωρητών, τα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα αρχεία του Υπουργείου Υγείας, πλέον βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων και της εξεταστικής επιτροπής. Το ποιοι παραποίησαν στοιχεία ή έκρυβαν κούτες στα σπίτια τους ή ψευδομαρτυρούσαν ή έβγαζαν λεφτά σε τράπεζες του εξωτερικού θα αποδειχθεί πολύ σύντομα… Και δεν είμαστε εμείς αυτοί».

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top