Είστε εδώ

“Βόμβες” Λαμπρίδη: Θυγατρική του ΔΟΛ προμήθευε με εισητήρια το ΥΠΕΞ. 100 εκατ “πρόστιμο” έχει φάει το Mega, αλλά … Τα ψέμματα Σημίτη για τις “άδειες” των καναλιών

Βαριές κατηγορίες για τις σχέσεις αλληλεξάρτησης, διαπλοκής αλλά και τις διαχρονικές παρεμβάσεις διαφόρων “κέντρων” εξουσίας στο έργο του ΕΣΡ για τις άδειες των καναλιών, περιέχονται στο βιβλίο του τέως πρόεδρου του ΕΣΡ,  Βασίλη Λαμπρίδη, «Αναμνήσεις και εκμυστηρεύσεις ενός δικαστή»(Εκδόσεις Ianos). Ο Β Λαμπρίδης ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συμμετείχαν στο Ειδικό Δικαστήριο στην υπόθεση Κοσκωτά και ανταποκρίθηκε στην πρόταση του τέως Πρωθυπουργού, να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ για να παραιτηθεί μετά την υπόθεση «Big Brother-ANTENNA» όταν τα μέλη της Αρχής αρνήθηκαν να στηρίξουν την απόφασή του να διακόψει τη μετάδοση της εκπομπής.
Στο βιβλίο, που περιλαμβάνονται συνταρακτικές αποκαλύψεις για το ρόλο των συγκροτημάτων ΜΜΕ και τις πιέσεις που ασκούσαν προς την πολιτική εξουσία, υπενθυμίζεται το πρόστιμο των 100.000.000 δρχ που επιβλήθηκε στο MEGA, όταν κατά παράβαση της νομοθεσίας θυγατρική του ΔΟΛ προμήθευε με εισιτήρια το υπουργείο Εξωτερικών, την ποιότητα των δελτίων ειδήσεων, τα χρονικά όρια των διαφημίσεων και τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες.  Θυμίζει πως το …1997 το υπουργείο Τύπου προκήρυξε τις άδειες, όπως τότε προβλεπόταν από το Νόμο, και !!! Ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης από το Ζάππειο έχει προαναγγείλει την χορήγηση των αδειών. Στις 28 Νοεμβρίου 2002 το ΕΣΡ αποφάνθηκε «ότι αδυνατεί να προχωρήσει στη διαδικασία της μοριοδότησης των εν λόγω σταθμών».
Ο επόμενος πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του μετά την παραίτηση του Β. Λαμπρίδη του απάντησε, καλόπιστα όπως σημειώνει ,πως «οι άδειες λειτουργίας των περί των πρόκειται 6 τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας θα χορηγηθούν από το νέο Συμβούλιο μέσα σε μήνα». Η ίδια υπόσχεση δόθηκε από τον Ιωάννη Λασκαρίδη το φθινόπωρο του 2003 και τον Ιανουαρίου του 2004 πριν από τις εκλογές». Ο δικαστής Βασίλης Λαμπρίδης, μάλιστα, μνημονεύει το «Παρόν» που είχε αποκαλύψει πως η διαδικασία ακυρώθηκε με την 2508/2005 απόφαση του ΣτΕ».
Τελικά ολοκληρώθηκε η θητεία του Ι. Λασκαρίδη , ο οποίος παρέμεινε στη θέση του προέδρου επί 13 χρόνια, από το Μάιο του 2002 ως το Μάιο του 2015, χωρίς να χορηγηθούν οι άδειες.
Αναλυτικό  ρεπορτάζ από την προδημοσίευση περιεχομένου του βιβλίου,  στο typologies.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *