Είστε εδώ

“Βόμβα” : Κατηγορούν για απάτη τον “Άλλο Άνθρωπο”! Αρνείται τα πάντα -Τι απαντά ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας

Υπό τον έλεγχο της Αρχής για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, βρίσκεται ο επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας  «Ο Άλλος Άνθρωπος» ο οποίος κατηγορείται, ότι μαζί με μέλη της οικογένειας του, έχουν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, αποκομίζοντας περίπου εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Ο ίδιος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητας, από το 2020 ο Κώστας Πολυχρονόπουλος συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με την μητέρα του και τον γαμπρό του αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

Στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Διατάσσουμε τη δέσμευση κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

Σύμφωνα τους ελεγκτές τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθεντο στους λογαριασμούς των συγγενικών του προσώπων και από εκεί γίνονταν κινήσεις χρημάτων προς εταιρείες τυχερών παιχνιδιών ενώ ταυτόχρονα γίνονταν και αναλήψεις μετρητών.

Οι ελεγκτές ξεσκόνισαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών του προσώπων καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει λογαριασμό σε κάποια τράπεζα.

Μιλώντας στον Alpha από την Πάτρα όπου βρισκόταν, ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας αρνήθηκε τα απάντα: «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος«.

Όπως υποστήριξε «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

Σοκαρισμένοι από την είδηση είναι και οι εργαζόμενοι στην δομή της κοινωνικής κουζίνας στον Κεραμεικό.

Η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι «λένε για μία απάτη, 600.000 ευρώ» και υποστήριξε ότι τα χρήματα από τις δωρεές όλα αυτά τα χρόνια έμπαιναν στους λογαριασμούς της μητέρας της και για λίγο χρονικό διάστημα στον λογαριασμό του συζύγου της,

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *