Είστε εδώ

Βόμβα: Οι Γερμανοί “μπαίνουν” στο Mega. H Deutsche Bank εξαγοράζει ποσοστό μετά την ΑΜΚ!

Και ξαφνικά, έρχεται ολική Ανατροπή στην περίπτωση του Mega. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Παρόν η γερμανική Deutsche Bank είναι διατεθιμένη να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ΑΜΚ. Η είσοδος της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας θεωρείται δεδομένη και απομένει να διευκρινιστεί με ποιον τρόπο θα γίνει.
Αν επιτευχθεί η συμφωνία, οι ισορροπίες αλλάζουν για το κανάλι των εκδοτών ( και όχι μόνον ) καθώς θα ανακουφιστεί σημαντικά και θα αποκτήσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επανεκκίνησή του και τη διεκδίκηση της άδειας.
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ΑΜΚ της τάξης των 15,1 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ΧΑ, και πρέπει να ολοκληρωθεί έως την 1η Μαρτίου 2016 και το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα συμμετάσχουν ο ΔΟΛ και ο Πήγασος ή θα ενεργοποιηθεί plan B, με την είσοδο κι άλλων επενδυτών από την πλευρά των μετόχων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αύξησης. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ΔΟΛ ( Ψυχάρης ) όσο και ο Πήγασος ( Μπόμπολας ) έχουν βάλει ενέχυρο τις μετοχές τους στο Mega, για την σύναψη δανείων, για τα εκδοτικά συγκροτήματα, από την Alpha και την Εθνική
Παράλληλα σήμερα οι 4 συστημικές δανειοδότριες τράπεζες ( προφανώς έχοντας πληροφορηθεί το ενδεχόμενο εισόδου του γερμανικού κολοσσού στο κανάλι ),Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, αποφάσισαν να μειώσουν σημαντικά το ύψος των δόσεων του Mega, δίνοντάς του το «φιλί της ζωής», παρά την αντιπαράθεση των μετόχων για τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν και την εκκρεμότητα με τις τηλεοπτικές άδειες.
Σημειώνεται ότι η Deutsche Bank, είναι ” τοποθετημένη ” και στις συστημικές τράπεζες …
Προφανώς, αν τελικά ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση και το ” νέο Mega ” πάρει τη μία από τις τέσερεις άδειες, θα σηματοδοτεί τον ” φορέα ” της ” γραμμής ” του Βερολίνου στην Ελλάδα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *