Είστε εδώ

Viral στο TikTok! Πριονοκορδέλα περνάει Κεραμέως και διοίκηση του ΑΠΘ νεαρή συμφοιτήτρια του 19χρονου που έπεσε από τον 3ο … λόγω συνωστισμού! «Είμαστε για κλάματα»! (vid)

«Αυτό το βίντεο γίνεται γιατί είναι ένα ακόμα περιστατικό που δεν θα καλυφθεί τηλεοπτικά, για να μη ‘ξεβολευτούν’ ορισμένοι»

Οργή και αγανάκτηση κυριαρχούν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, για την κυβέρνηση αλλά και την Διοίκηση του ΑΠΘ μετα το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή εν ώρα διδασκαλίας!

Την ώρα που η αφωνία από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέωςσυνεχίζεται όσον αφορά στην πτώση του 19χρονου φοιτητή στο ΑΠΘ, ένα βίντεο με τη μαρτυρία μίας φοιτήτριας του ίδιου ιδρύματος κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο η φοιτήτρια αδειάζει με ηχηρό τρόπο το αφήγημα του πρύτανη του ΑΠΘ Παπαιωάννου στην ΕΡΤ το πρωί, σύμφωνα με τους οποίους θα έπρεπε “τα κόμματα να δείξουν σύμπνοια στην ελάχιστη βάση εισαγωγής” ώστε να μην μπαίνουν στα Ιδρύματα πολλοί φοιτητές και συνωστίζονται!

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος φοιτητής έπεσε από το περβάζι του παραθύρου του τρίτου ορόφου, όπου είχε αναγκαστεί να κάτσει γιατί δεν έβρισκε άδεια καρέκλα στην αίθουσα. Ο 19χρονος φέρει κάταγμα στον καρπό του δεξιού χεριού, όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας και ρωγμώδες κάταγμα στην κνήμη του δεξιού ποδιού, που εκτιμάται από τους γιατρούς, πιθανώς για την τοποθέτηση νάρθηκα.

«Αυτό το βίντεο γίνεται γιατί είναι ένα ακόμα περιστατικό που δεν θα καλυφθεί τηλεοπτικά, για να μη ‘ξεβολευτούν’ ορισμένοι», έγραψε στο TikTok μία φοιτήτρια του ΑΠΘ, η οποία κατέγραψε τη μαρτυρία της σε βίντεο που μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες έχει φτάσει πάνω από 830.000 προβολές.

Στο βίντεο, η φοιτήτρια Νομικής εξηγεί όλα όσα έχουν μεσολαβήσει μέχρι την πτώση του 19χρονου και στηλιτεύει τις ενέργειες της διοίκησης του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει, η Κοσμητεία της Σχολής έστειλε στους φοιτητές ένα mail που μιλούσε για απαγόρευση της υβριδικής διδασκαλίας, ενώ παράλληλα έκανε λόγο ότι «η διαδικτυακή διδασκαλία βολεύει μεγάλο αριθμό φοιτητών». «Η χρήση υβριδικής διδασκαλίας ενέχει σοβαρότατους κινδύνους κατάχρησης και γι’ αυτό αποφασίσαμε να μην την επιτρέψουμε, εκτός των άλλων και γιατί δεν μας το επιτρέπει πλέον ο νόμος, ούτε και υφίστανται υγειονομικές συνθήκες τέτοιες που να τη δικαιολογούν», αναφερόταν στο mail.

Όπως καταγγέλλει η φοιτήτρια, ότι το κάθε τμήμα έχει πάρα πολλά άτομα κι επειδή υπάρχει έλλειψη καθηγητών, κάποια τμήματα κάνουν μαζί μάθημα, με αποτέλεσμα η προσέλευση να είναι πολύ μεγάλη. «Σε μια αίθουσα με 80 θέσεις προσέρχονται 150 άτομα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καθίσουν όλοι», σημειώνει η κοπέλα και προσθέτει πως για αυτόν τον λόγο πολλοί φοιτητές κάθονται στο πάτωμα και σε πεζούλια στα παράθυρα.

«Τα παράθυρα είναι ανοιχτά γιατί φοβούνται οι καθηγητές μην κολλήσουν covid. Επίσης, πολλές φορές οι καθηγητές δεν επιτρέπουν να καθόμαστε στην πρώτη σειρά -ή και τη δεύτερη- γιατί φοβούνται λόγω covid. Έτσι, μειώνονται περαιτέρω οι κενές θέσεις», εξηγεί στο βίντεο η φοιτήτρια, προσθέτοντας ότι κάπως έτσι έπεσε στο κενό ο 19χρονος.

Στη συνέχεια, η κοπέλα εξαπολύει πυρά προς τη διοίκηση του ΑΠΘ μιλώντας για «ακατάλληλα» άτομα που βρίσκονται σε τέτοιες θέσεις. «Το να ανοίγεις 500 θέσεις τον χρόνο σε μία σχολή, κάθε τμήμα να αποτελείται από τουλάχιστον 100-150 άτομα, να έχεις αίθουσες με 80 θέσεις και να κόβεις τη διαδικτυακή διδασκαλία είναι μία απόφαση εντελώς αυθαίρετη», τονίζει η ίδια και παράλληλα εύχεται να είναι καλά ο 19χρονος.

«Είμαστε για κλάματα», υπογραμμίζει.

@effimiar Αυτό το βίντεο γίνεται γιατί είναι ένα ακόμα περιστατικό που δεν θα καλυφθεί τηλεοπτικά, για να μη «ξεβολευτούν» ορισμένοι. #fy #fyp #foryou #φοργιου #φυ #foryoupage ♬ πρωτότυπος ήχος – Effimia✨

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *