Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Μέχρι τον Ιούλιο οι αλλαγές στην Ευρώπη και μόνον με τη συμμετοχή των πολιτών! Αλλιώς …

(vid) Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Μέχρι τον Ιούλιο οι αλλαγές στην Ευρώπη και μόνον με τη συμμετοχή των πολιτών! Αλλιώς …

«Οι αλλαγές στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή των πολιτών, η είδηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνιο, παρά τις διαφωνίες μας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις»…

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της Ε.Ε., αναφέρθηκε στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, τονίζοντας πως «αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε».

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τον μετασχηματισμό και το μέλλον της Ευρώπης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το Brexit και το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τη σχέση Ε.Ε. – Τουρκίας», είπε αρχικά.

«Οι αλλαγές στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή των πολιτών, η είδηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνιο, παρά τις διαφωνίες μας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε και επανέλαβε ότι «όλοι έχουν καταλάβει πως εάν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε».

Στη συνέχεια, σημείωσε πως μαζί με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Ισπανίας κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις προσφυγικές ροές, ενώ για την Τουρκία υπογράμμισε ότι αποφασίστηκε να κρατήσει η Ευρώπη μία στάση ψύχραιμη αλλά αυστηρή απέναντι στην Άγκυρα, αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Σχετικά με το Brexit, σημείωσε ότι «αναγνωρίστηκαν σημαντικά βήματα, αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά». Όπως πρόσθεσε, «η στάση μας απέναντι στον βρετανικό λαό δεν είναι τιμωρητική, μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / altsantiri.gr

Leave a Reply

Top