Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) Λαγκάρντ: Ίδιας σημασίας η εφαρμογή των μέτρων και η ελάφρυνση του χρέους για επιστροφή στην βιώσιμη ανάπτυξη! Τσίπρας: Έχει ρόλο το ΔΝΤ στην υπόθεση του χρέους!

(vid) Λαγκάρντ: Ίδιας σημασίας η εφαρμογή των μέτρων και η ελάφρυνση του χρέους για επιστροφή στην βιώσιμη ανάπτυξη! Τσίπρας: Έχει ρόλο το ΔΝΤ στην υπόθεση του χρέους!

Την τοποθέτηση ότι “η εφαρμογή των μεταρρυθμισεων που έχει συμφωνήσει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, αλλά και η ελάφρυνση του χρέους από τους δανειστές, είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της Ελλάδας στην επιστροφή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πετυχημένη έξοδό της από την επίσημη χρηματοδότηση το επόμενο έτος”, εξεφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά το τέλος της συνάντησής της στα γραφεία του Ταμείου στην ΝY, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας! Με την σειρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τον οποίο η κ Λαγκάρντ υοδεχτηκε εγκαρδια και ντυμενη στα γαλανόλευκα, αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ θα πάιξει σημαντικό ρόλο την άνοιξη στην υπόθεση της ελάφρυνσης του χρέους !

Πιο συγκεκριμένα η κ Λαγκάρντ δήλωσε: “Με μεγάλη μου χαρά καλωσόρισα σήμερα τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Έδωσα τα συγχαρητήριά μου στον ίδιο και στον Ελληνικό λαό για την αξιοσημείωτη πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα στην εφαρμογή των δύσκολων πολιτικών, περιλαμβανομένων και των πρόσφατων συνταξιοδοτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων. Είχαμε μια άριστη και παραγωγική συνάντηση. “Το ΔΝΤ ενέκρινε πρόσφατα, επί της αρχής, μια νέα ρύθμιση για τη στήριξη του προγράμματος πολιτικής της Ελλάδας. Η αποφασιστική εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μαζί με τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους, είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της Ελλάδας στην επιστροφή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πετυχημένη έξοδό της από την επίσημη χρηματοδότηση το επόμενο έτος. Ο Πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δεσμευτεί να συνεργαστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου.”

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα μετά από χρόνια στασιμότητας . Οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν. Υπάρχει μια ορατή έξοδος από την κρίση και είναι προς τον συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί η γ’ αξιολόγηση. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει την ανοδική πορεία της. Το ΔΝΤ θα παίξει για το χρέος ένα ζωτικό και σημαντικό ρόλο.

Πηγή: mignatiou.com

Leave a Reply

Top