Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) “Καρφί” Τσίπρα σε Ερντογάν για το Κυπριακό: Ήμουνα νιος και γέρασα…- 43 χρόνια μένει ανοιχτό το θέμα γιατί υπήρξε παράνομη εισβολή

(vid) “Καρφί” Τσίπρα σε Ερντογάν για το Κυπριακό: Ήμουνα νιος και γέρασα…- 43 χρόνια μένει ανοιχτό το θέμα γιατί υπήρξε παράνομη εισβολή

“Άκουσα την τοποθέτησή του για Αιγαίο και Κυπριακό. Στο Κυπριακό είμαι 43 χρονών και 43 χρόνια το θέμα μένει ανοικτό. Υπάρχει πάντα συζήτηση για το ποιος φταίει. Αγαπητέ μου φίλε πρόεδρε είναι ανοιχτό γιατί υπήρξε μια παράνομη εισβολή. Η ελληνική Δημοκρατία στο σύνολό της είναι ένα κράτος Δικαίου και ελευθερίας” ήταν η αποστομωτική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στις κοινές του δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Τουρκίας για το θέμα της Κύπρου.

Συνεχίζοντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έριξε ένα ακόμα “καρφί” για την Αγιά Σοφιά” αυτή τη φορά, λέγοντας ότι “εμείς δεν σκεφτήκαμε ποτέ σε τζαμί να κάνουμε θρησκευτική, ορθόδοξη λειτουργία. Όπως λανθασμένα γίνεται στην Αγιά Σοφιά. Πρέπει να υπάρχει βούληση για ελευθερία”.

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει “λόγω του νεαρού της ηλικίας του” λύση για το Κυπριακό.

“Στη δυτική Θράκη, το ζήτημα του αρχιμουφτή, για το αν είναι εκλεγμένος ή δικορισμένος, συνιστά μια σοβαρή πληγή. Πιστεύω ότι ο αξιότιμος πρωθυπουργός θα μεριμνήσει για το ζήτημα. Για το ζήτημα των θρησκειών, μπορεί αν επιλυθεί σε συνεργασία των υπουργείων. Τα βήματα που θα καταβάλλουμε ειδικά στο Κυπριακό, θα είναι προς την κατεύθυνση δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Ο κύριος Τσίπρας, καταλαβαίνω ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας του, εξανίσταται για την συνέχιση του προβλήματος. Βλέπω ότι η πείρα που αποκόμισα από την διαδικασία είναι πολύτιμη. Αν είχε εφαρμοστεί η πρόταση Ανάν, δεν θα είχαμε τα προβλήματα με τα στρατεύματα. Η ελληνοκυπριακή πλευρά έκανε το στραβοπάτημα και φτάσαμε εδώ“….είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Κλείνοντας τις κοινές δηλώσεις με τον Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τους Τούρκους στρατιωτικούς  τονίζοντας ότι “η ελληνική Δικαιοσύνη χειρίζεται το ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, ως ένας λαός δημοκρατικός που έχει υποστεί βαρύτατες συνέπειες από την κατάλυση της Δημοκρατίας, δεν μπορεί αν μην είναι αντίθετος στις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα θα πράξει τα δέοντα ώστε οι άνθρωποι αυτοί να έχουν μια δίκαιη δίκη“.

Πηγή: newsit.gr 

Leave a Reply

Top