Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βεβαιότητα … Τσαβούσογλου: “Δεν αναμένουμε κυρώσεις από την ΕΕ” – Yeni Safak : “Το Oruc Reis επέστρεψε στη βάση του για καθιερωμένες εργασίες συντήρησης και θα συνεχίσει τις έρευνες…”

Βεβαιότητα … Τσαβούσογλου: “Δεν αναμένουμε κυρώσεις από την ΕΕ” – Yeni Safak : “Το Oruc Reis επέστρεψε στη βάση του για καθιερωμένες εργασίες συντήρησης και θα συνεχίσει τις έρευνες…”

Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία δεν περιμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα της επιβάλει κυρώσεις εξαιτίας της διένεξής της με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ΕΕ έχει υπογραμμίσει πως υποστηρίζει πλήρως τα μέλη της Ελλάδα και Κύπρο στη διένεξη και πως σχεδιάζει κυρώσεις που ενδέχεται να επιβάλει στην Τουρκία, αν δεν αρχίσει διάλογος.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίσθηκε και πάλι στη συνέντευξή του στο NTV ότι η Τουρκία είναι ανοικτή για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις.

Εντωνεταξύ η Yeni Safak γράφει: Το Oruc Reis επέστρεψε στη βάση του για τις καθιερωμενες μηνιαιες εργασιες συντήρησης και θα συνεχίσει τις ερευνές του,ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων .

Σε ανακοίνωσή του πριν απο λίγο στο λογαριασμό του στο Twitter το τουρκικο υπουργείο αναφέρει : «Το Σεισμογραφικο Ερευνητικό Πλοίο Oruç Reis ξεκίνησε σεισμικές δραστηριότητες εξερεύνησης και έρευνας στη θέση Demre-1 στη Μεσόγειο στις 10 Αυγούστου. Το Oruç Reis έχει συλλέξει μέχρι στιγμης δεδομένα σε 3. 525 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το Oruç Reis επιστρέφει στο λιμάνι μία φορά το μήνα για προγραμματισμένη συντήρηση, αλλαγή προσωπικού και επόμενες προετοιμασίες αποστολής, σύμφωνα με το προγραμμα του. Η επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι για προμήθεια και συντήρηση σε μηνιαία βάση είναι συνηθης δραστηριότητα. Το πλοίο θα συνεχίσει τις σεισμικές ερευνητικες δραστηριότητες μετά τις εργασίες προμήθειας και συντήρησης.

“Ταυτόχρονα η Τουρκία, συνεχίζει τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο στη Μεσόγειο χωρίς διακοπή. Το γεωτρητικό πλοίο Yavuz εξακολουθεί να βρίσκεται στο φρεάτιο Seljuk-1, το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayrettin Pasha συνεχίζει επίσης τις δραστηριότητές του στην Ανατολική Μεσόγειο.”

Leave a Reply

eighteen − 12 =

Top