Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βαξεβάνης στο Kontra: “Ο κ. Καλογρίτσας συναντιέται με τον κ. Στουρνάρα στην ΤτΕ και υποσχέθηκε να κλείσει το Documento. Νοέμβρη άνοιξε και τον Μάρτιο αποχώρησε” – Ολόκληρη η συνέντευξη (vid)

Βαξεβάνης στο Kontra: “Ο κ. Καλογρίτσας συναντιέται με τον κ. Στουρνάρα στην ΤτΕ και υποσχέθηκε να κλείσει το Documento. Νοέμβρη άνοιξε και τον Μάρτιο αποχώρησε” – Ολόκληρη η συνέντευξη (vid)

«Το τυχαίο γεγονός είναι πως έχω γεννηθεί μετά το 1963. Γιατί αλλιώς θα μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κένεντι», είπε με εμφανή διάθεση χιούμορ, σε μια συνέντευξη – ποταμό, αλλά και χωρίς “προφυλάξεις” από αυτές που έχουμε ξεχάσει … στην ελληνική τηλεόραση, ο εκδότης του Documento στη χθεσινοβραδινή εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Kontra Channel.

«Ένας άνθρωπος που προέρχεται από τη δημοσιογραφία έκανε ένα περιοδικό το Hot Doc και στη συνέχεια συμμετείχε στο εγχείρημα έκδοσης του Documento. Ήμουν διευθυντής. Έβαλα το όνομα γιατί ο κάθε κ. Καλογρίτσας, το κάθε εκδοτικό κατεστημένο στην Ελλάδα, πρέπει να προστατεύεται απέναντί τους, πολυ περισσότερο ο κ. Καλογρίτσας.

Κάποια στιγμή, όπως έχει ομολογήσει, επειδή δεν ήθελε να χτυπάμε τον Κυρ. Μητσοτάκη ήρθε σε διάφορες συνεννοήσεις προκειμένου να κλείσει την εφημερίδα. Ο λόγος που είχα το όνομα της εφημερίδας ήταν αυτό ακριβώς. Για να μη μου πει ο κάθε κ. Καλογρίτσας ότι “θα κάνεις αυτό”. Ο κ. Καλογρίτσας συναντιέται με τον κ. Στουρνάρα στην ΤτΕ και υποσχέθηκε να κλείσει το Documento. Νοέμβρη άνοιξε και τον Μάρτιο αποχώρησε. Μάζεψα τους εργαζόμενους και λέω ότι λεφτά δεν έχω. Έχουμε μία αγορά που ενδεχομένως να δώσει διαφήμιση και θα κάνουμε μία προσπάθεια να λειτουργήσουμε την εφημερίδα. Και μας έκατσε το εγχείρημα.

Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν υπάρχει άλλη εφημερίδα να εκφράζει τον προοδευτικό χώρο και να κάνει αντιπολίτευση με την έννοια της κατάδειξης της διαφθοράς. Αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα», είπε ο Κώστας Βαξεβάνης, υπενθυμίζοντας πως “Η δημοσιογραφία είναι έλεγχος. Δε γίνεται ένας πρωθυπουργός να πηγαίνει σε μία έκθεση (σ.σ. στη ΔΕΘ) και να δέχεται επιλεκτικά ερωτήσεις. Να ρωτάει η Αυγή και να λέει “δε σας το απαντάω γιατί δε θέλω να απαντήσω”.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του Κώστα Βαξεβάνη:

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

9 + 3 =

Top