Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Βασίλης Σκουρής: Εκλογικός αιφνιδιασμός με κάλπες ακόμα και το Μάιο … το σχέδιο Μητσοτάκη! “Δορυφοροποίηση” του ΚΙΝΑΛ και ατζέντα “σκανδάλων” στο οπλοστάσιό του

Βασίλης Σκουρής: Εκλογικός αιφνιδιασμός με κάλπες ακόμα και το Μάιο … το σχέδιο Μητσοτάκη! “Δορυφοροποίηση” του ΚΙΝΑΛ και ατζέντα “σκανδάλων” στο οπλοστάσιό του

Σε εκλογικό αιφνιδιασμό της αντιπολίτευσης στοχεύει ο πρωθυπουργός, όπως έδειξε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, αλλά και όπως επιμένουν οι πληροφορίες του iEidiseis εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να μπορέσει να προσφύγει στις κάλπες τον προσεχή Μάιο, ώστε εφόσον χρειαστούν δεύτερες εκλογές, αυτές να διεξαχθούν πριν τις πανελλήνιες και σε κάθε περίπτωση πριν πιάσουν οι ζέστες, καθώς ο κίνδυνος της αποχής είναι ούτως ή άλλως τεράστιος.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει να αξιοποιήσει ένα νέο οικονομικό πακέτο σε κλάδους που πλήττονται από την κρίση, αλλά και να διαμορφώσει ατζέντα σκανδαλολογίας, με προώθηση όλων των υποθέσεων με τις οποίες η κυβέρνηση στοχοποιεί την αξιωματική αντιπολίτευση –πρωτίστως με τυχόν παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά και την περίπτωση Μιωνή, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και κάποιον άλλον «άσσο» στο μανίκι της για την τελική προεκλογική περίοδο!

Το επόμενο διάσημα, ωστόσο, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θα παρακολουθήσουν στενά ορισμένες εξελίξεις, από την πορεία των οποίων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η απόφαση που θα λάβει. Μεταξύ αυτών:

-Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανίσει ανάκαμψη των δυνάμεών του, γεγονός που θα αυξήσει τις πιθανότητες της πρόωρης κάλπης ακόμα και πριν το καλοκαίρι!

-Αν ο ίδιος θα έχει μικρότερη ή μεγαλύτερη φθορά-καθώς η φθορά, έστω και με αργούς ρυθμούς, έχει ξεκινήσει.

-Αν θα κατορθώσει τη δορυφοροποίηση του ΚΙΝΑΛ, είτε με την εκλογή νέας ηγεσίας, είτε με έναν συμβιβασμό της Φώφης Γεννηματά. Το Μέγαρο Μαξίμου, βεβαίως, στοχεύει και στην περιθωριοποίηση του ΚΙΝΑΛ, καθώς θεωρεί σε αυτή τη φάση ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων της Χαριλάου Τρικούπη ως εκλογική του εφεδρεία. Στην ίδια κατεύθυνση επιδιώκει να «κάψει» το ενδεχόμενο της προοδευτικής διακυβέρνησης, καθώς αν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 λάβουν στην πρώτη κάλπη υψηλότερο αριθμό ψήφων, όλες οι πιθανότητες ακόμα και σε δεύτερες εκλογές, θα είναι ανοιχτές!

( Η συνεχεια του άρθρου στο ieidiseis.gr )

Leave a Reply

two × 1 =

Top