Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βαν έπεσε πάνω στο πλήθος στο Μίνστερ της Γερμανίας! Πολλοί νεκροί και τραυματίες – αυτοπυροβολήθηκε ο οδηγός!

Βαν έπεσε πάνω στο πλήθος στο Μίνστερ της Γερμανίας! Πολλοί νεκροί και τραυματίες – αυτοπυροβολήθηκε ο οδηγός!

Περιστατικό που ακόμα δεν έχει καταγραφεί από τις Αρχές αν πρόκειται για “τρομοκρατικη ενεργεια” ή κάτι άλλο, έλαβε χώρα πριν από λίγη ώρα στην πλατεία ( κοντά στο ιστορικό άγαλμα ) της πόλης Μύνστερ στη Γερμανία!

Ένα αγροτικό βανακι έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην πόλη Μίνστερ της δυτικής Γερμανίας και σύμφωνα με το Spiegel Online υπάρχουν «υπάρχουν πολλοί νεκροί (τουλάχιστον 3 ) και 30 τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση». Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, προσθέτει η ίδια πηγή.

Το ημιφορτηγό έπεσε σε πλήθος ανθρώπων που κάθονταν στους θαμώνες του καφέ-εστιατορίου «Kiepenkerl», το οποίο βρίσκεται σε πεζόδρομο στην παλιά πόλη, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ζητώντας ταυτόχρονα από τους κατοίκους να αποφεύγουν την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και του Spiegel ο δράστης μετά την ενέργειά του αυτοπυροβολήθηκε.Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν – μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε επιτόπου – ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30. Έξι εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το νοσοκομείο της πόλης έχει απευθύνει έκκληση για δωρεά αίματος προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του.
Στο μεταξύ η αστυνομία εξετάζει ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο όχημα του δράστη

Οι αρμόδιες αρχές χαρακτηρίζουν πάντως ακόμη την κατάσταση «αδιευκρίνιστη», σε ό,τι αφορά τα κίνητρα του δράστη, από πολλά γερμανικά μέσα ωστόσο υπενθυμίζεται ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση του Ουζμπέκου Ραχμάτ Ακίλοφ, ο οποίος, στο όνομα του «Ισλαμικού Κράτους» στις 7 Απριλίου του 2017 είχε οδηγήσει φορτηγό εναντίον συγκεντρωμένου πλήθους στο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ατόμων και τον τραυματισμό 14.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Top