Είστε εδώ
Home > FAQ media > Typologies: Το νέο “μαύρο” στην ΕΡΤ! Με ποια μέτρα η ΝΔ σχεδιάζει το νέο λουκέτο στη Δημόσια Τηλεόραση..

Typologies: Το νέο “μαύρο” στην ΕΡΤ! Με ποια μέτρα η ΝΔ σχεδιάζει το νέο λουκέτο στη Δημόσια Τηλεόραση..

Η ΝΔ σχεδιάζει εκ νέου να λάβει σκληρά μέτρα εναντίον της ΕΡΤ, στην περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, με μείωση προσωπικού, μετατάξεις και απολύσεις, μέσω της κατάργησης δραστηριοτήτων. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει θεσμικά την ΕΡΤ και να αποδείξει τη ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο από την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, με τις υπογραφές των Σίμου Κεδίκογλου και Γιάννη Στουρνάρα. Αυτό που έχει τεθεί προς συζήτηση είναι να υπάρξει μια νομοθετική πρόβλεψη που θα αναφέρει ότι για τη λήψη απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ θα χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία 4/5 από τη Βουλή.

Υπάρχει βέβαια και η εκδίκαση του «λουκέτου» του 2013 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στον νόμο Παππά για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ υπάρχει η πρόβλεψη για τον ορισμό μιας τριμελούς επιτροπής που θα ελέγξει πώς οδηγήθηκε στο «μαύρο» ο φορέας και πώς έγιναν στη συνέχεια οι αναθέσεις προγράμματος σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ.

Πηγή: typologies.gr

One thought on “Typologies: Το νέο “μαύρο” στην ΕΡΤ! Με ποια μέτρα η ΝΔ σχεδιάζει το νέο λουκέτο στη Δημόσια Τηλεόραση..

Leave a Reply

Top