Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Tweet με νόημα του Αλέξη Τσίπρα για τον Μάνο Ελευθερίου: Στον κόσμο τούτο είναι φορές που πάει κανείς και δίχως χάρτη

Tweet με νόημα του Αλέξη Τσίπρα για τον Μάνο Ελευθερίου: Στον κόσμο τούτο είναι φορές που πάει κανείς και δίχως χάρτη

Στον κόσμο τούτο είναι φορές που πάει κανείς και δίχως χάρτη. Ο Μ.Ελευθερίου διέγραψε μια πορεία στον πολιτισμό που υπερβαίνει κατά πολύ την βιολογική του παρουσία, θα είναι μαζί μας για πολλές γενιές. Με τα λόγια του τίμησε τα χρόνια μας. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση & σεβασμό” έγραψε ο πρωθυπουργός στο λογαριασμό του στο Twitter αποχαιρετώντας τον σπουδαίο Μάνο Ελευθερίου που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής.

Νωρίτερα, συλληπητήριο μήνυμα για το θάνατο του μεγάλου δημιουργού είχε στείλει και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Μάνου Ελευθερίου.

Ποιητής με κάθε έννοια του όρου, αριστοτέχνης των λέξεων σε κάθε μορφή του λόγου, στο έργο του η ποίηση συναντούσε τον κοινωνικό εαυτό της, γινόταν τραγούδι στα χείλη των πολλών, κυρίως εκείνων που τ’ άδικο το ζούνε μέσα από την κούνια τους.

Σε καιρούς όπως οι δικοί μας, όταν η τέχνη είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, ο Μάνος Ελευθερίου θα παραμένει παρών. Το πολυσχιδές έργο του θα μας συντροφεύει. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Leave a Reply

Top