Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) Τσίπρας στο Βερολίνο: ” Η ευρωπαϊκή συνεργασία και εταιρικότητα, ΔΕΝ μπορεί να είναι αποσμασματική! Πρέπει να είναι συνολική! Και να διαπνέεται από σεβασμό …”!!!

(vid) Τσίπρας στο Βερολίνο: ” Η ευρωπαϊκή συνεργασία και εταιρικότητα, ΔΕΝ μπορεί να είναι αποσμασματική! Πρέπει να είναι συνολική! Και να διαπνέεται από σεβασμό …”!!!

Στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρέπεμψε ( όπως έχει γραψει επανειλημμένα το the faq ) το ζήτημα του ελληνικού πακέτου για τις διαπραγματεύσεις και την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης, η Άνγκελα Μέρκελ … “Οι αποφάσεις λαμβάνονται στους θεσμούς και το Eurogroup, αλλά θα εξετάσουμε την κατάσταση στο γεύμα που θα έχουμε σε λίγο”, ολοκλήρωσε αφήνοντας ανοιχτό, ένα παράθυρο …

” Η ευρωπαική συνεργασία και εταιρικότητα, ΔΕΝ μπορεί να είναι αποσμασματική! Πρέπει να είναι ΣΥΝΟΛΙΚΗ! Και να διαπνέεται από σεβασμό …”!!!
“Για εμάς η ανάπτυξη ΔΕΝ αφορά στατιστικές και αριθμούς. Αλλά την επούλωση πληγών σε εκείνους που χτυπήθηκαν από την κρίση ! Για εμάς αυτό ονομάζεται ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και αυτό είναι το δικό μας όραμα … ”
“Η Ελλάδα, δεν είναι πλέον μέρος της κρίσης, αλλά βγαίνει από την κρίση και γι αυτό πρέπει όλι να συμβάλλουμε να βγει στην χρηματοδότηση από τις αγορές”.

Τσίπρας: Θα ενημερώσω την καγκελάριο για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, την θεαματική υπεραπόδοση των εσόδων και την επιστροφή μετά από πολλά χρόνια στην ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: Όραμά μας είναι η ανάπτυξη να μην αφορά μόνο στατιστικές και αριθμούς αλλά να ανακουφίσει όλους εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τεράστιες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης.

Το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης απαιτεί γενναίες αποφάσεις από όλους τους εταίρους.

Να στείλουμε μήνυμα στην διεθνή κοινότητα οτι η Ελλάδα από μέρος της κρίσης έγινε μέρος της λύσης και σε ότι αφορά την οικονομία όσον αφορά και την γεωπολιτική σταθερότητα.

Οι σχέσεις μας διακρίνονται για την ευθύτητα και τη σταθερότητά τους. Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο που δοκιμάζει τις δυνατότητές μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις: οικονομία, ασφάλεια, μετανάστευση.

Η περίοδος απαιτεί καλή πίστη, συνεργασία και αλληλοεκτίμηση μεταξύ των εταίρων. Κοινός μας στόχος ο απεγκλωβισμός από τις πολλαπλές κρίσεις και το να σφυρηλατήσουμε το νέο όραμα για την Ευρώπη.

Κοινή απειλή είναι η άνοδος των ακροδεξιών στην Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις δημοκρατικές δυνάμεις, τόνισε ο πρωθυπουρργός Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Θα συζητήσουμε και για τις δυσκολίες με την Τουρκία μετά το αποτρόπαιο πραξικόπημα του Ιουλίου. Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, προσέθεσε.

Η Ελλάδα τάσσεται σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, αλλά με αυστηρή προσήλωση στα σχετικά κριτήρια.

Στο Κυπριακό, η ΕΕ εχει και θα έχει ενεργό ρόλο. Είναι ζήτημα στο οποίο θα δοκιμαστεί το βάθρος των ευρωτουρκικών σχέσεων όσο και η βούληση της Τουρκίας να εξευρεθεί μια λύση.

Στηρίζουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις, χωρίς στρατό κατοχής και χωρίς φόβο για οποιονδήποτε Κύπριο.

Μέρκελ: Θα συζητήσω με Τσίπρα για χαμηλοσυνταξιούχους, «δεν σκοπεύω να αναμειχθώ στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο, είναι δουλειά των θεσμών»

ΥΓ Respect!!! (Αριστερός)Ηγέτης με την πραγματική έννοια του όρου. “Παλιάς κοπής”, που θα έλεγαν και κάποιοι μεγαλύτεροι…
ΥΓ: Κάθε σύγκριση με εκείνους που λένε ” να ρωτάμε πρώτα τον Σόιμπλε …”, κρίνεται ως … αναρμοστη !

Leave a Reply

Top