Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τσίπρας στο Thessaloniki Summit: Να στείλουμε το μήνυμα οτι κόψαμε οριστικά τις γέφυρες που μας ενώνουν με το αμαρωλό παρελθόν!!!

Τσίπρας στο Thessaloniki Summit: Να στείλουμε το μήνυμα οτι κόψαμε οριστικά τις γέφυρες που μας ενώνουν με το αμαρωλό παρελθόν!!!

“Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε το μηνυμα ότι κόψαμε οριστικά τις γέφυρες που μας ενώνουν με το αμαρτωλό παρελθόν! Ότι δεν υπάρχει … γυρισμός” ! Ξεκάθαρο μηνυμα έστειλε από την Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Αλ Τσίπρας, ότι μπορεί να περάσαμε μια δύσκολη ( “εφιαλτική” ) κρίση, αλλά τώρα μπορούμε να βγούμε μπροστά, ξεδιπλώνοντας πάλι, την ιδιαίτερη δυναμική, τις δεξιότητες και τις δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας ως λαός … Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τρίτη αξιολόγηση που με την ολοκλήρωσή της θα δώσει το σήμα για την έναρξη της διαδικασίας απομείωσης του χρέους, την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα και την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές! Σημεία από τις αναφορές του Αλ Τσίπρα στον Συνδεσμο Βιομηχάνων Β Ελλαδας:

– Σύντομα η χώρα μας θα καταστεί μία από τις πρώτες παγκοσμίως, όπου η σύσταση επιχειρήσεων θα είναι μία πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία.

-Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προχωράμε & δημιουργούμε το θεσμικό πλαίσιο που εξασφαλίζει χρηματοδότηση για 100.000 πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Απόλυτη προτεραιότητα η ανάπτυξη με βιώσιμα χαρακτηριστικά – προσανατολισμένη στη δημιουργία νέων & αξιοπρεπώς αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

– Μεταρρυθμίσεις στην φορολογική πολιτική που όλοι διαπίστωναν την αναγκαιότητα τους αλλά εμείς τολμήσαμε να τις φέρουμε, αρχίζουν & αποδίδουν

-Φέτος, μέχρι και τον Ιούλιο, δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ 16ετίας.

Κάθε χρόνο η ανεργία υποχωρεί κατά μ.ο. 2 μονάδες. Επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αυξανόταν κάθε χρόνο κατά 1,5 μονάδα

-Οι εξαγωγές, στο πρώτο εξάμηνο του 2017, αυξήθηκαν κατά 18%. Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση από το 2001

-Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι έχουμε ετήσια ανάπτυξη 0.8% σε σχέση με πέρυσι και 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

-Η Ελλάδα, με σταθερά βήματα, αλλάζει και θέτει υγιείς βάσεις για την επόμενη μέρα. Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει αυτή τη θετική προοπτική.

-Μιλούσαν και μιλούν κάποιοι για ελεύθερη οικονομία, αλλά στην πράξη επιβάλλουν τον πιο σκληρό προστατευτισμό για τους ημετέρους.

-Η υγιής επιχειρηματικότητα είναι για ‘μας εκείνη που θεμελιώνεται στην αληθινή παραγωγή & επένδυση – στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

-Η αναβάθμιση του ρόλου της Β. Ελλάδας στην προσέλκυση επενδύσεων καταδεικνύει ότι η Θεσσαλονίκη είναι η βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρα

Leave a Reply

Top