Είστε εδώ

Τσίπρας: Παραδώσαμε μια χώρα με μαξιλάρι 37 δις την οικονομία σε ανάκαμψη και την ιδιωτική κατανάλωση σε τροχιά ανόδου

Απολογισμό της οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 30ου συνεδρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο. Έτσι, ζήτησε να συγκρίνουν την Ελλάδα του 2015 με την σημερινή Ελλάδα του 2019.

«Η χώρα μας βγήκε με ασφάλεια από την κρίση και επανήλθε σε τροχιά δημοσιονομικής ανάκαμψης. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση η προσπάθεια αυτή τη στιγμή που σε αυτήν είχαν αποτύχει τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις σε δύο επάλληλα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν έχουμε απλή ολοκλήρωση ενός προγράμματος αλλά την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και καταφέραμε να πείσουμε τους εταίρους μας για μια συμφωνία αποκατάστασης της βιωσιμότητας του χρέους. Αυτή η αποκατάσταση μας επέτρεψε να επιτύχουμε την έξοδο στις αγορές».

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2019 διαθέσαμε 3 δις ευρώ σε μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης. Τον Ιούλιο του 2019 παραδώσαμε στην επόμενη κυβέρνηση μια ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάκαμψης και ανάπτυξης, με άνοδο του ΑΕΠ 2% και απεγκλωβισμένη από την κρίση χρέους και ένα μαξιλάρι 37 δις ευρώ, με δημοσιονομική υπεραπόδοση και άνοδο των επενδύσεων, αποκλιμάκωση των οφειλών προς τις επιχειρήσεις, άνοδο της ιδιωτικής κατανάλωσης».

Στις τελευταίες εξελίξεις στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην τουρκική προκλητικότητα και στην ανυπόστατη συμφωνία με την Λιβύη αναφέρθηκε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε την αποφασιστική καταδίκη από τους συμμάχους της Ελλάδας και ζήτησε έναν πιο αποφασιστικό ρόλο από την πλευρά των ΗΠΑ.

“Είτε αυτό αφορά την καταδίκη της Τουρκίας για την επιθετικότητα της και την επιβολή κυρώσεων όπου χρειάζεται. Είτε αυτό αφορά την εξασφάλιση μιας ειρηνικής λύσης στη Συρία και μιας δίκαιης λύσης δυο κρατών στο Μεσανατολικό. Είτε αυτό αφορά την πίεση προς τις Λιβυκές αρχές να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Είτε τέλος αφορά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Αντί λοιπόν για λόγια υποστηρικτικά του Προέδρου Τραμπ προς την Τουρκία, λόγια που ενθαρρύνουν μια συμπεριφορά παραβατικότητας, περιμένουμε από τους συμμάχους μας υποστήριξη στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την αποφασιστική καταδίκη ενεργειών που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο”

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *