Είστε εδώ

Τσίπρας: «Ομόφωνα παιδιά;…» – Με ομόφωνη απόφαση ο Παύλος Πολάκης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Με ομόφωνη απόφαση του οργάνου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τη θετική εισήγηση του Αλέξης Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης επέστρεψε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο νομό Χανίων.

Με την απόφαση αυτή που έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση του οργάνου επικυρώθηκε η ενότητα του κόμματος ενόψει της μεγάλης μάχης των επόμενων εθνικών εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πράσινο φως» για την παραμονή Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «άναψε» ο Αλέξης Τσίπρας στην ΠΓ: «Πράξη πολιτικής ευθύνης η αυτοκριτική»

Χαρακτηριστικό της πάνδημης αποδοχής από όλα τα μέλη της ΠΓ, τόσο της επιστολής του Παύλου Πολάκη, όσο και της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα, ήταν το ερώτημα που τυπικά έβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της συνεδρίασης προς τα μέλη, χαμογελαστός: «Εγκρίνεται ομόφωνα παιδιά;…» Και φυσικά, όλοι απάντησαν «ναι».

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει την επιστολή Πολάκη ως “γενναίας αυτοκριτικής“, που οδηγεί σε επανεκτίμηση των αρχικών προθέσεων του κόμματος.

“Η επιστολή του Π. Πολάκη μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής. Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης” σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στήλη Άλατος: Ο …χαμογελαστός Κυριάκος και η δήθεν αριστερή πένα που ζητάει από τον Τσίπρα να διαλύσει τον… Συριζα

“Ωστόσο αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό. Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων”, πρόσθεσε.

“Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές, ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο. Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε. Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε. Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας”, κατέληξε.

3 thoughts on “Τσίπρας: «Ομόφωνα παιδιά;…» – Με ομόφωνη απόφαση ο Παύλος Πολάκης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

  1. Πολάκης, ακόμα και για ένα μόνο λόγο: Επειδή μιλά στο ξενόδουλο παρακράτος με την ίδια γλώσσα που μιλούσαν στους Τούρκους ο Ανδρούτσος και ο Καραϊσκάκης (βλέπε απομνημονεύματα Μακρυγιάννη). Δηλαδή με αυτούς που μας λευτέρωσαν, και που οι σημερινοί μισθοφόροι δημοσιογράφοι, αν ζούσαν τότε, θα τους λέγανε τρομοκράτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *