Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τσίπρας: Εμείς δεν κάναμε με την πανδημία ό,τι έκαναν αυτοί με την πυρκαγιά στο Μάτι ή με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τσίπρας: Εμείς δεν κάναμε με την πανδημία ό,τι έκαναν αυτοί με την πυρκαγιά στο Μάτι ή με τη Συμφωνία των Πρεσπών

“Στην Ιστορία αυτού του τόπου, δεν έχουν όρια οι τακτικές και τα μέσα της Δεξιάς προκειμένου να ανέβει ή να κρατηθεί στην εξουσία. Την κρίσιμη ώρα, εμείς πήραμε μια απόφαση που, νομίζω, έχει ήδη δικαιωθεί: να μη γίνουμε σαν κι αυτούς” δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το πως απαντάει σε εκείνους που λένε ότι αντιπολίτευση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία περίοδο ήταν υπερβολικά μετριοπαθής και συναινετική, ο Αλέξης Τσίπρας λέει:

Όταν η χώρα, κι ο πλανήτης όλος, βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όταν επιχειρήσεις, σχολεία, χώροι θρησκευτικής λατρείας σφραγίζονται, όταν άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, όταν τα σύνορα κλείνουν και εκατομμύρια πτήσεις ακυρώνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου, όταν ο ελληνικός λαός μπαίνει σε καραντίνα σύσσωμος και παππούδες και γιαγιάδες δεν μπορούν να συναντήσουν τα εγγόνια τους έστω για λίγο, τότε ο ρόλος της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μην μπει σε λογικές αντιπολίτευσης Μητσοτάκη. Αντιπολίτευσης τύπου πυρκαγιάς στο Μάτι και Συμφωνίας των Πρεσπών.

Να μην ζητάει εκλογές προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την πανδημία και την αγωνία χιλιάδων συγγενών που οι δικοί τους άνθρωποι βρίσκονταν στις εντατικές.

Να μην εκδίδει καθημερινά δελτία νεκρών προς άγρα ψήφων. Ήταν θέμα αρχών και πολιτικής ηθικής για μας να μην καταφύγουμε σε τέτοιου είδους αθλιότητες.

Δηλαδή, ποια δεν θα ήταν «υπερβολικά μετριοπαθής και συναινετική» αντιπολίτευση; Να ζητάμε την παραίτηση του υπουργού Υγείας και όχι να μιλάμε μαζί του καθημερινά, όπως έκανα εγώ ή ο Ξανθός και ο Πολάκης;

Ποια θα ήταν μαχητική αντιπολίτευση; Να αντιστεκόμαστε στο κλείσιμο των ναών, όπως θα έκανε η Ν.Δ., και όχι να ενθαρρύνουμε τη λήψη αυτού του μέτρου προς προστασία των πιστών και ιδίως των ηλικιωμένων;

Στην Ιστορία αυτού του τόπου, δεν έχουν όρια οι τακτικές και τα μέσα της Δεξιάς προκειμένου να ανέβει ή να κρατηθεί στην εξουσία. Την κρίσιμη ώρα, εμείς πήραμε μια απόφαση που, νομίζω, έχει ήδη δικαιωθεί: να μη γίνουμε σαν κι αυτούς“.

πηγή: libre.gr

Top