Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τσίπρας από την Ξάνθη: Ο Μητσοτάκης εργαλειοποιεί ψηφοθηρικά τον Κυμπουρόπουλο, δεν τον έπιασε ξαφνικά κρίση ηθικής αυτόν που καλύπτει τον καταδικασμένο για ασέλγεια συμβουλό του (vid)

Τσίπρας από την Ξάνθη: Ο Μητσοτάκης εργαλειοποιεί ψηφοθηρικά τον Κυμπουρόπουλο, δεν τον έπιασε ξαφνικά κρίση ηθικής αυτόν που καλύπτει τον καταδικασμένο για ασέλγεια συμβουλό του (vid)

Απάντηση στην πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ξάνθη, επαναλαμβάνοντας ότι θα την μετατρέψει σε διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ότι θα γίνει μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση, για τα θετικά μέτρα που θα έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα αλλά και για τα όσα σχεδιάζει για την επόμενη 4ετία η κυβέρνηση.

“Έκανε ένα μεγάλο πολιτικό λάθος” είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε “στη θέση του δεν θα κρυβόμουνα μόνο από το ντιμπέιτ αλλά και από τη Βουλή, γιατί εκεί δεν υπάρχουν Πορτοσάλτε να του δίνουν σημειώματα, πρέπει να διαβάζει“.

“Το ενδιαφέρον είναι ότι κατέθεσε πρόταση μομφής θέτοντας ως κεντρικό δίλημμα της προεκλογικής περιόδου την πράφραση του δικού μας συνθήματος “ή με τους πολλούς ή με τις ελίτ”, λέγοντας “ή με τους πολλούς ή με τον Πολάκη”.

(από το 6ο λεπτό)

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα, μιλώντας για την Νέα Δημοκρατία, την οποία όπως είπε “τιμούμε για την προσφορά της στη χώρα”, ότι δεν θυμάται άλλη φορά, με άλλο αρχηγό να είχε φτάσει σε “τέτοιο φθηνό μιμητισμό“.”Ποιος βάζει στο στόμα του το όνομα των πολλών, ο απόγονος μίας από τις πιο πλούσιες οικογένειες μιλάει για το όνομα των πολλών που την περίοδοτης κρίσης τους τσάκισε, τους εξευτέλισε, ο άνθρωπος που τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση αναφερόμενος στους πολλούς “αδαής πλειοψηφία” δηλαδή οι πολλοί που δεν έχουν μυαλό, ενώ πριν λίγες μέρες του ξέφυγε ότι στο πρόγραμμα του έχει την κατάργηση του δώρου των χριστουγεννων, έβαλε τους πολλούς σε αντιπαράθεση όχι βεβαια με τις ελίτ, των οποίων είναι γνήσιος εκπρόσωπος, αλλά με τον Παύλο Πολάκη, λες και η βασική αντίθεση των συμφερόντων των πολλών δεν είναι με την ολιγαρχία αλλά με τον Πολάκη“.

Επιχειρεί μία εργαλειοποίηση εξοργιστική για τον ίδιο τον υποψήφιό του με αναπηρία, τον συμπαθή κ.Κυμπουρόπουλο, αλλά στην πραγματικότητα εκθέτει και μειώνει τον κ. Κυμπουρόπουλο αλλα και κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία”. “Με τον τρόπο που τραβάει το ζητημα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τέλος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να φανερώνει τη βαθιά του υποκρισία, σας διαβεβαιώ ότι δεν επαθε καμία ηθική κρίση ούτε με την υποθεση Κυμπουρόπουλου, ούτε με το προκατασκευασμένο προεκλογικό ξαναζεσταμμένο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για το Μάτι, ο άνθρωπος που έφτασε να καλύψει τον σύμβουλο του που καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανηλίκους δεν μπορεί να μας μιλάει για μαθήματα ήθους και ηθικής”.

Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει απεγνωσμένα να κρύψει τη πολιτική του γύμνια. Ψάχνει ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από τον συμπαθή κ. Κυμπουρόπουλο. Και πίσω από τον Πολάκη, η έγνοια του ήταν να κρύψει τον Μαρινάκη. Και τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για τη κατάργηση του κράτους πρόνοιας.

“Αυτό που έπαθε είναι οτι ψάχνει απεγνωσμένα να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, ψάχνει ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από τον συμπαθή κ.Κυμπουρόπουλο και πίσω από τον Παύλο Πολάκη γιατί η έγνοια του είναι να κρύψειτον Μαρινάκη και τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για την κατάργηση του κράτους πρόνοιας”.

Έπαιξε και έχασε όμως. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε μία εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση στη Βουλή, καθώς την μετατρέπουμε σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και θα κληθεί να απαντήσει ένα προς ένα για το σχέδιο κατάργησης των επιδομάτων, για το ασφαλιστικό Πινοσέτ, για το αν θα ψηφίσει ή δεν θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα που φέρνουμε και θα φέρνουμε το επόμενο διάστημα για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της κρίσης“.

Είπε μάλιστα ότι “δεν κάνει ο κ.Μητσοτάκης πρόταση μομφής στην κυβέρνηση αλλά ο λαός κάνει πρόταση μομφής στον Μητσοτάκη που θέλει να μας ξαναγυρίσειο στα χρόνια του μνημονίου καιτου ΔΝΤ, στον πολιτικό που τον συνοδεύουν 3 λεξεις στην πολιτική του ζωή: Siemens, Novartis και offshore. Αυτά θυμίζουν στον ελληνικό λαό τον κ.Μητσοτάκη αλλά και απολύσεις και θαλασσοδάνεια…”

Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι πάει για μαλλί και τις επόμενες ημέρες θα βγει κουρεμένος γιατί στη συζήτηση στη Βουλή θα μιλήσουμε και για τις 120 δόσεις που καταθέσαμε σήμερα και για τα επιδόματα και για την ανεργία και για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού,για τις ασφαλιστικές εισφορές, για τα 2,5 εκ. ανασφάλιστων που απέκτησαν πρόσβαση στο ΕΣΥ ενώ αυτοί έβαζαν 5ευρω εισόδου, θα μας πει αλλά θα ακούσει κιόλας”.

Leave a Reply

Top