Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Τσιόδρας, υπ.Υγείας, ΕΟΔΥ, κυβέρνηση θα πάρουν θέση για τις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία δηλώσεις της κ.Γιαμαρέλλου για τη Θεία Κοινωνία ότι “προφυλάσσει την υγεία” και “δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης”

Τσιόδρας, υπ.Υγείας, ΕΟΔΥ, κυβέρνηση θα πάρουν θέση για τις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία δηλώσεις της κ.Γιαμαρέλλου για τη Θεία Κοινωνία ότι “προφυλάσσει την υγεία” και “δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης”

Την πεποίθησή της ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία επανέλαβε για άλλη μια φορά η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία συμμετέχει και στην Επιτροπή Ειδικών για τον κορονοϊό του Υπουργείου Υγείας.

Πρόσθεσε επίσης πως η ίδια θα μεταλάβει την Κυριακή, όπως άλλωστε είε φροντίσει να προαναγγείλει εδώ και ημέρες.

«Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορονοϊού όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Εδώ το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε;» δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ και είπε ξανά ότι ο πιστός που κοινωνεί δεν μπορεί να κολλήσει κορονοϊό, αλλά «αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πάει κάπου αλλού την άλλη ημέρα και θα κολλήσει και μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο».

«Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας» πρόσθεσε ενώ στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπερβαίνει και την υγεία μας η καθηγήτρια απάντησε: «Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση».

Απέρριψε δε τις ενστάσεις των επιστημόνων γιατην άποψη αυτή λέγοντας ότι επειδή πρόκειται για μυστήριο, «δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι»(πηγή:tanea).

Και αν οι απόψεις της για την Θεία Κοινωνία ήταν γνωστές ήδη από τις αρχές Μαρτίου, στο ξεκίνημα της κρίσης του κορονοϊού στην Ελλάδα (6 Μαρτίου δήλωνε ότι “θα κοινωνήσω με πίστη στο Θεό ότι δεν κολλάω”), αυτό δεν την εμπόδισε να παραμείνει μέλος της Επιτροπής που διαχειρίζεται την πανδημία στην Ελλάδα. Και φυσικά να ξαναεμφανιστεί πριν μερικές ημέρες να δηλώσει ότι με το που θα ανοίξουν οι εκκλησίες θα πάει να μεταλάβει γιατί “το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό”.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι σε αυτή τη φάση της πανδημίας, όπου “επιστρέφουμε στη νέα κανονικότητα” όπως λέει η κυβέρνηση αλλά “με προσοχή για να μη γυρίσουμε εκεί που ήμασταν”, οι αρμόδιοι, δηλαδή το Υπουργείο Υγείας, ο υπουργός κ.Κικίλιας, ο υφυπουργός κ.Κοντοζαμάνης που συμμετέχει και στις ενημερώσεις, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος κ.Τσιόδρας, ο ΕΟΔΥ και ο κ.Αρκουμανέας, κάποιος από το επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη δεν θεωρεί ότι πρέπει να πάρει θέσει ξεκάθαρα απέναντι σε αυτές τις επικίνδυνες για την δημόσια υγεία δηλώσεις της κ.Γιαμαρέλλου που είναι επιστήμονας αλλά για τη Θεία Κοινωνία δηλώνει ότι “δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης”;

Εκτός αν η απάντηση είναι όχι μόνο η σιωπή των υπευθύνων αλλά και η παραμονή της στην αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου.

Δεν μπορεί όμως ο εκπρόσωπος του υπουργείου να μιλάει για αποστάσεις, μάσκα, αντισηπτικά και για τα επικίνδυνα σταγονίδια του ιού και να μένουν να αιωρούνται στη δημόσια σφαίρα οι αντιεπιστημονικές δηλώσεις της κ.Γιαμαρέλλου.

Αν η ίδια πιστεύει και θέλει να κοινωνήσει γιατί πραγματικά θεωρεί ότι δεν κινδυνεύει είναι φυσικά δικαίωμά της. Δεν μπορεί να προσκαλείται ωστόσο να μιλήσει ως λοιμωξιολόγος και να δηλώνει αυτά που δηλώνει. Αν ισχύει μία φορά για τους πολίτες το θέμα της περιβόητης “ατομικής ευθύνης” που διαλαλεί με κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι, για τους επιστήμονες όπως η κ.Γιαμαρέλλου που συναποφασίζει για τα μέτρα που επηρεάζουν την ζωή, την καθημερινότητα, την εργασία όλων ημών των υπολοίπων ισχύει εκατό φορές…

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

5 thoughts on “Τσιόδρας, υπ.Υγείας, ΕΟΔΥ, κυβέρνηση θα πάρουν θέση για τις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία δηλώσεις της κ.Γιαμαρέλλου για τη Θεία Κοινωνία ότι “προφυλάσσει την υγεία” και “δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης”

  1. Δεν έχω καταλάβει γιατί η Γιαμαρέλλου, η Σολωμού, ο Οικονομόπουλος και ο καθένας, βγαίνουν να μας ενημερώσουν οτι θα κοινωνίσουν; Χέστκαμι!!!!Πατόκορφα!!!
    Νισάφι πιά!!!

    1. Εγώ θέλω να δώ όλα τα παλικάρια , Τσιόδρα , Χαρδαλιά , Αρκουμανέα , Κικίλια , Κυριάκο με οικογένειες στην Εκκλησία να κοινωνούν σε απευθείας μετάδοση . Και χειραψίες, όχι με τον αγκώνα . Πώς θα. χαιρετίσουν απο μακριά;

  2. Ξανακάνω ένα ερώτημα. Είναι σίγουρο ότι η Γιαμαρέλλου έχει πτυχίο Ιατρικής; Έχει ελέγξει κάποια αρμόδια υπηρεσία τα χαρτιά της; Όχι τίποτε άλλο αλλά τον τελευταίο χρόνο πολλοί άριστοι πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη. Πέρα όμως από την πλάκα αυτό που κάνει αυτή η θεούσα είναι παράνομο και επικίνδυνο. Ακούει κανείς;;;

  3. Δεν έχει να κάνει με το πτυχίο της, έχει να κάνει με τα ψηφαλάκια των φανατικών χριστιανών που προσδοκά η εν λόγω κυρία! Δεν θα την δείς να “μεταλαμβάνει” παρα μόνο αν έχει αποστειρώσει το κουταλάκι και βράσει το κρασί!!!

Leave a Reply

sixteen + 10 =

Top