Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τσακαλώτος στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο: Πρώτη φορά τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά

Τσακαλώτος στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο: Πρώτη φορά τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά

Πολύωρη ήταν η ενημέρωση των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τους αρμόδιους υπουργούς, ενόψει της κατάθεσης και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 16 του μήνα στην Ολομέλεια.

Μεταξύ των υπουργών που ενημέρωσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

«Πρόκειται για το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο μετά από χρόνια στο οποίο αντιστρέφεται ο λόγος θετικών και αρνητικών ρυθμίσεων και οι θετικές είναι περισσότερες», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κτηματολόγιο, την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, τα οικογενειακά επιδόματα και τα σχολικά γεύματα.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται αύξηση 300 εκ. ευρώ στα οικογενειακά επιδόματα ενώ σύμφωνα με τον υπουργό η ρύθμιση ευνοεί οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά. Επίσης, εξορθολογίζονται τα επιδόματα για τις περιπτώσεις των τρίτεκνων και των πολύτεκνων.

Σχετικά με το Κτηματολόγιο, δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Κτηματολογίου με τη μορφή ΝΠΔΔ ώστε να έχει επιλυθεί πλήρως το θέμα της κτηματολόγησης έως το 2020.

Όσον αφορά περιπτώσεις πτώχευσης των επιχειρήσεων άμεση προτεραιότητα θα έχει πλέον η αποζημίωση των εργαζομένων έναντι άλλων πιστωτών όπως οι τράπεζες.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους θεσμούς ώστε να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα του 2019.

Στα «αρνητικά», όπως τα χαρακτήρισε, περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τις απεργίες, «την οποία δεν θα φέρναμε με δική μας πρωτοβουλία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και τόνισε ότι η ρύθμιση ούτε καταργεί ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας και η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία.

Πηγή: left.gr 

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top