Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τριπλό άξελ Γεραπετρίτη! Και ομολόγησε “επεξεργασία” της λίστας των ΜΜΕ από το ΥΠΟΙΚ και “άδειασε” μεγαλοπρεπώς τον Πέτσα λέγοντας ότι θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα (αντί για το ’21) και έριξε το “μπαλάκι” στην εταιρεία (ηχητ.)

Τριπλό άξελ Γεραπετρίτη! Και ομολόγησε “επεξεργασία” της λίστας των ΜΜΕ από το ΥΠΟΙΚ και “άδειασε” μεγαλοπρεπώς τον Πέτσα λέγοντας ότι θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα (αντί για το ’21) και έριξε το “μπαλάκι” στην εταιρεία (ηχητ.)

Στην παραδοχή ότι η καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα ενημέρωσης από το πακέτο των 20 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή τους στην καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” για τον κορονοϊό, οφείλεται στην επεξεργασία των στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών ως προς τις εκταμιεύσεις προχώρησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του ανθρώπου με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα σε συνθήκες πανδημίας».

Συγκεκριμένα, ο Γ.Γεραπετρίτης είπε ότι “είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που δόθηκαν και που ήταν εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμα για την παρακίνηση των πολιτών να μείνουν στο σπίτι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα. Η χρονική υστέρηση που υπήρξε ως προς τη δημοσιοποίησή τους οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών όλων των εκταμιεύσεων και μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση”.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνομιλία που είχε λίγο αργότερα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός Επικρατείας άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Άδειασε” δηλαδή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα που προ ημερών μιλούσε για οριστική δημοσιοποίηση των στοιχείων της λίστας το 2021 όταν θα γίνει “απολογισμός”.

Λίγες ώρες νωρίτερα,τη Δευτέρα, ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», ο Γ. Γεραπετρίτης είχε ρίξει εμμέσως το “μπαλάκι” για τις ευθύνες ως προς τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των μέσων που συμμετείχαν στην καμπάνια στην Initiative Media.

«Η κριτική που σας ασκείται είναι ότι -ενδεχομένως- χρηματοδοτήσατε κι εσείς ασήμαντα Μέσα ή κάποια με υπερβολικά χρήματα σε σχέση με τη βαρύτητά τους», ήταν η επισήμανση του δημοσιογράφου, Δημήτρη Τάκη, με τον υπουργό να απαντά: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλησε η ίδια τον καταμερισμό των χρημάτων για την προβολή των μηνυμάτων και για τον λόγο αυτό ανέθεσε σε έναν ανεξάρτητο οίκο να φτιάξει τον κατάλογο εκείνο και τα ποσά που θα έπρεπε να δοθούν στα Μέσα με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αντικειμενικός αλγόριθμος».

Σε εκείνο το σημείο, ο δημοσιογράφος παρεμβαίνει ρωτώντας: «Άρα, λέτε ότι αν έγιναν λάθη, φταίει η εταιρία;», με τον υπουργό να αντιτείνει: «Δεν υπάρχει θέμα ευθύνης. Ο καθένας κρίνει. Υπάρχουν ειδικοί στα ζητήματα αυτά, οι οποίοι αξιολογούν βάσει κριτηρίων που πρέπει να δοθούν τα χρήματα αυτά».

Ποιοι είναι αυτοί οι “ειδικοί” και ποιες οι “συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες” (αν για παράδειγμα ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται στις δηλώσεις Πέτσα περί δήθεν fake news από το documento, για παράδειγμα) είναι κάτι που δεν αποσαφήνισε ο κ.Γεραπετρίτης…

Το ηχητικό:

με πληροφορίες από documentonews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Τριπλό άξελ Γεραπετρίτη! Και ομολόγησε “επεξεργασία” της λίστας των ΜΜΕ από το ΥΠΟΙΚ και “άδειασε” μεγαλοπρεπώς τον Πέτσα λέγοντας ότι θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα (αντί για το ’21) και έριξε το “μπαλάκι” στην εταιρεία (ηχητ.)

  1. Άλλο καϊνάρι!! Ντροπή ρε μπάρμπα στην ηλικία σου!!!! Ένας και ένας! Διαγωνισμός ηλιθιότητας και ανηθικότητας!!!

Leave a Reply

seven + twenty =

Top