Είστε εδώ

Τριάντα καταθέτες της λίστας Μπόργιανς ( που … ΔΕΝ υπάρχει! ) προτίμησαν να πληρώσουν.Πάνε καλά; …

Κι όμως, συνέβη και αυτό το … “ευτράπελο”. 30 φυσικά πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς ( ξέρετε, αυτή που σύμφωνα με τη ΝΔ του Κυριάκου και τον ΔΟΛ, ΔΕΝ υπάρχει…) και κλήθησαν από τις υπηρεσίες του ΥπΟικ να “εξηγήσουν” το “πως” και το από “που” βρέθηκαν με αυτά τα ποσά στην ελβετική UBS, προτίμησαν να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση και να πληρώσουν στο κράτος το φόρο που τους αναλογεί, από το … να αρνηθούν την ύπαρξη της λίστας !!!
Πράξη βέβαια, απαράδεκτη, καθότι ο Γερμανός αξιωματούχος, ως γνωστόν και σύμφωνα πάντα με το “ακριβές” ρεπορτάζ της … γάτας Ιμαλαίων αλλά και με το πάντα εύστοχο πολιτικό αισθητήριο του … προέδρου Κυριάκου, ΔΕΝ παρέδωσε ΠΟΤΕ στις ελληνικές Αρχές, λίστα με 10.000 καταθέσεις Ελλήνων ολιγαρχών, στην ελβετική τράπεζα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά αυτοί οι “τριάντα” πρέπει να ελεγχθούν από τους εισαγγελείς, καθότι υπάρχουν ισχυρές υπόνοιες, σύμφωνα με πηγές της Μιχαλακοπούλου αλλά και της Συγγρού, ότι είναι “βαλτοί” από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να θέσουν υπό αμφισβήτηση το ηθικό πλεονέκτημα αλλά και την … αδέκαστη διακυβέρνηση του διδύμου Σαμαρά-Βενιζέλου, που το 2012, αρνήθηκε να παραλάβει τη λίστα Μπόργιανς που τους πρόσφεραν οι γερμανικές Αρχές. Και λογικά, βέβαια, αφού όπως αποκάλυψαν στη συνέχεια οι … έγκριτοι “συνάδελφοι” του ΔΟΛ, η λίστα ΔΕΝ περιείχε ποτέ ονόματα καταθετών, παρά μόνο … οδηγίες!
Ε, πρέπει να είναι πολύ … “βλάκες” αυτοί οι “30”! Έτσι, Κυριάκο ; …
Έως τώρα δεν έχει γίνει εκτίμηση για τα ποσά που πρόκειται να εισπραχθούν μέσω αυτής της διαδικασίας αφού οι Οικονομικοί Εισαγγελείς αναμένουν τα αποδεικτικά των πληρωμών που θα προσκομίσουν οι συγκεκριμένοι κληθέντες. Πάντως, εφόσον πάρουν τα αποδεικτικά πληρωμών, οι δικογραφίες για τους συγκεκριμένους καταθέτες της UBS θα τεθούν στο αρχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *