Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Trash Πανούκλα 2.0 (του Ιωάννη Δαμίγου)

Trash Πανούκλα 2.0 (του Ιωάννη Δαμίγου)

Ούτε ένας επιστήμονας και δη λοιμωξιολόγος, δεν μιλά για την έξαρση της Ελληνικής επιδημίας, της trash πανούκλας, που μαστίζει τη χώρα, παράλληλα με τον κορονοιό. Έχει προσβάλλει σημαντικό κομμάτι της επικράτειας και η πηγή μετάδοσης, τα ΜΜΕ, παραμένει χωρίς ιχνηλάτηση, με κίνδυνο ανεξέλεγκτης διασποράς. Μάλιστα, ήταν τέτοια η άγνοια κινδύνου, από πλευράς άριστης και ανέμελης πολιτείας, που παρείχε και κάλυψη (καλύβεται) φρουράς και πολυτελούς οχήματος, με κλειστά παράθυρα ώστε η μπόχα της να μη γίνεται άμεσα αντιληπτή.

Η μπόχα της trash πανούκλας, καλυμμένη από άρωμα, ξεγέλασε και μεγαλοπαπά, που έβγαλε και αναμνηστική φωτογραφία, πολύτιμη για τα απομνημονεύματά του, αφού έδωσε και την ευχή του για επιτυχία, στον προαγωγό “τέχνης” και “ήθους” κατά τα θρησκευτικά (δικά του) πρότυπα. Πιθανό να “διάβαζε” και αυτός, όπως κάποιος προηγούμενος και δεν έβλεπε τηλεόραση, οπότε δεν ήξερε και δεν “μύρισε” την κατάσταση.

Και κοίτα μια σύμπτωση εδώ, πήραν και οι δυο τους χρήματα, ως επιδότηση, από την κυβέρνηση (αρνείται ακόμη και τώρα να διαθέσει χρήματα για την υγεία) για να συνεχίσουν το επιτυχημένο πρόγραμμά τους, αυτό της κοινωνικής….. προσφοράς, όπως αρμόζει στα χρηστά τους ήθη. Υπηρεσία προσφέρει ο ένας, υπηρεσία προσφέρει και ο άλλος. Τι, θα αρχίσουμε και εδώ να συγκρίνουμε υπηρεσίες; Να κάνουμε διακρίσεις;

Ευτυχώς, ο μεγαλοπαπάς, κράτησε τα προσχήματα και δεν μπουκάρισε σαν τον άλλο ηγέτη της άλλης μεγάλης ομάδας αρσενικών και θηλυκών πιστών του “καλλιτεχνών”, με μπράβους και αστυνομικούς σε υπουργείο, να απαιτήσει τα νόμιμα δεδουλευμένα του.

Το μίγμα πανδημίας και επιδημίας trash πανούκλας από τη μια, με την αλαζονική και αλλοπρόσαλλη πολιτική του επικίνδυνου κυβερνητικού αχταρμά από την άλλη, δημιουργούν ασφυκτικά αποπνικτική και τοξική ατμόσφαιρα, απόγνωσης και ερέβους.

Η επιδημία της trash πανούκλας δεν αντιμετωπίζεται, δυστυχώς, ούτε με μάσκες προστασίας, ούτε με αποστάσεις, ούτε με εμβόλια. Η μάστιγα αυτή, προσβάλει αδύναμα και απαίδευτα μυαλά, που τα συντηρεί σκόπιμα σε αυτή την κατάσταση, ώστε να αποτελούν τα αναλώσιμα και διαρκή στηρίγματα, αναγκαία για την επιβίωση των “μάνατζερ” οικονομικών συμφερόντων, που με την σειρά τους, στηρίζουν καθεστώτα.

Όμως, οι “μάνατζερ” του υποκόσμου, συνήθως κρατούν και κάποια αποδεικτικά στοιχεία ενοχής, αναλώσιμων πολιτικών ή ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά, άμεσου εκβιασμού. Αν αναλογιστεί κανείς, ανάλογου ήθους, πρόσωπα που τυγχάνουν στήριξης της σημερινής κυβέρνησης, εύκολα καταλήγει σε λογικούς συνειρμούς.

Αν οι “επιτήδειοι” δεν μπορέσουν να “τιθασεύσουν” τον “μάνατζερ” ή σκόπιμα θελήσουν να εκθέσουν την κυβέρνηση για πολλοστή φορά, θα έχουμε ενδιαφέρουσες και πικάντικες εξελίξεις. Ίσως πάλι, να δώσουν την ευκαιρία μιας ακόμα αποπομπής ενός υπουργού, δημιουργώντας έναν αντιπερισπασμό, αλλαγής ατζέντας, που θα απασχολήσει την κοινή γνώμη, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα.

Άλλωστε, υπόκοσμος είναι αυτός που κινεί τα νήματα και ως γνωστόν δεν υπόκειται σε όρους και νόμους, προκειμένου να εξασφαλίζει την παρασιτική του ύπαρξη. Προσεχώς, λοιπόν.

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

1 + 8 =

Top