Είστε εδώ

upd! Το απόλυτο φιάσκο των δημοσκόπων και των πολιτικών αναλυτών και δικαίωση του The FAQ! Ανατροπή με νίκη του Ερντογάν 49,76% στο 92% της καταμέτρησης, έναντι 44,49% του Κιλιτσντάρογλου! Μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή με 325 έδρες

Το μόνο θρίλερ που φαίνεται να παίζεται στις τουρκικές εκλογές μάλλον είναι το αν θα εκλεγεί από απόψε ξανά πρόεδρος ο Ταγίπ Ερντογάν ή αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος.

Πολύ σκληρός για να… πεθάνει αποδεικνύεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, παρά τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις που τον έδειχναν να υπολείπεται του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού, κατάφερε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος κερδίζει με ποσοστό 49,76%, στο 92% της καταμέτρησης, έναντι 44,49%, που συγκεντρώνει ο πολιτικός του αντίπαλος και επικεφαλής του συνασπισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και 5,3% του Σινάν Ογάν. Αν και η Τουρκία οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 28 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, η επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπρ Ερντογάν έναντι σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με αρκετά μεγάλη διαφορά, παρόλα ταύτα, ισοδυναμεί με μεγάλη ανατροπή των δεδομένων, θέτοντας νέες βάσεις για την επόμενη ημέρα στη γειτονική μας χώρα. Παράλληλα ο συνασπισμός Ερντογάν κέρδισε τη μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή με 325 έδρες.

Θυμίζουμε ότι σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις έδιναν νικητή τον Κιλιτσντάρογλου, το ίδιο και οι πολιτικοί αναλυτές και τα διεθνή Μέσα. συμπεριλαμβανομενων των Ελληνικών ΜΜΕ με εξαίρεση το … The FAQ .

Μία σημαντική λεπτομέρεια, που ενδεχομένως να κρίνει την έκβαση των επαναληπτικών εκλογών, οι οποίες επίσης αναμένεται να εξελιχθούν σε θρίλερ, είναι η εξής. Η διαφορά σε απόλυτο αριθμό ψήφων του Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την κάλυψή της στον δεύτερο γύρο, ακόμη και αν όλοι οι ψηφοφόρου του Ογάν κατευθυνθούν στον συνασπισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο πρώτος γύρος των τουρκικών προεδρικών εκλογών εξελίχθηκε στην ουσία σε ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, 20 και πλέον χρόνια στην εξουσία της χώρας, δείχνει ότι έχει πολύ μεγαλύτερες αντοχές, από εκείνες που υπολόγιζε η αντιπολίτευση.

Από νωρίς, όταν άρχισε να διαφαίνεται η υπεροχή του Ερντογάν στα ποσοστά έναντι του αντιπάλου του, χιλιάδες υποστηρικτές του ξεχύθηκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν με τουρκικές σημαίες, με αφίσες του Τούρκου προέδρου, καπνογόνα και συνθήματα νίκης.

Με πληροφορίες από skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *