Είστε εδώ
Home > FAQ media > Ξαφνική δικογραφία κατά των μελών του ΕΣΡ με αφορμή το Game Of Love κινδυνεύει να αναβάλλει την απόφαση για τις άδειες!

Ξαφνική δικογραφία κατά των μελών του ΕΣΡ με αφορμή το Game Of Love κινδυνεύει να αναβάλλει την απόφαση για τις άδειες!

ια παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλέορασης, καθώς δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα παρέμβαση για το ριάλιτι “Game of Love”.

Τα μέλη του ΕΣΡ κλήθηκαν από τον Πταισματοδίκη του 17ου Προανακριτικού Τμήματος Αθηνών να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί εις βάρος τους αυτεπαγγέλτως για «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβίασης Άρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και να εξετασθούν ανωμοτί», με αφορμή το ριάλιτι “Game of Love”.

Η κλήση παραδόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στα μέλη του Συμβουλίου κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης διάσκεψης για την μελέτη του υπομνήματος και λήψη απόφασης σχετικώς με την υπόθεση του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού Ant1 “Game of Love”.

Στη συγκεκριμένη φάση συζητείται έντονα το κατά πόσο τα υπό δίωξη μέλη νομιμοποιούνται να συνεχίσουν να ασκούν γενικώς τα καθήκοντά τους (σ.σ. για όσο διαρκεί η δίωξη).

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΣΡ, η άσκηση δίωξης κατά των μελών της Αρχής, ουσιαστικά, παραλύει τη λειτουργία της, δεδομένου ότι λειτουργεί χωρίς αναπληρωματικά μέλη τα οποία θα μπορούσαν -ενδεχομένως- να αναλάβουν την εξέταση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ως εκ τούτου, το ζήτημα λήψης απόφασης για τη συγκεκριμένη εκπομπή θα παραμείνει εκκρεμές μέχρι το τέλος της ποινικής διαδικασίας.

Το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει εκτάκτως την Ολομέλεια του ΕΣΡ, την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018. Η Ολομέλεια αναμένεται να ασχοληθεί με θέματα αδειοδότησης των καναλιών, ενώ έχουν κληθεί και οι προσωρινοί αδειούχοι, καθώς και η αποκλεισθείσα εταιρεία, η οποία εστράφη με προδικαστική προσφυγή εναντίον της απόφασης του ΕΣΡ για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Leave a Reply

Top