Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) Δήλωση Βασιλειάδη από Βρυξέλλες για την υπόθεση διαφθοράς του ποδοσφαίρου: Οι εμπλεκόμενοι πρέπει μεσα σε 15 ημέρες να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό!

(vid) Δήλωση Βασιλειάδη από Βρυξέλλες για την υπόθεση διαφθοράς του ποδοσφαίρου: Οι εμπλεκόμενοι πρέπει μεσα σε 15 ημέρες να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό!

“Τούμπα” όχι μ΄πνον στο ποδοσφαιρο, αλλά και σε άλλους κρίσιμους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας από την “βόμβα” που έσκασε με το παραπεμπτικό βούλευμα, που στέλνει σε δίκη 28 άτομα, για την υπόθεση διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου ( ανάμεσα τους σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος ου Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρωην προεδρος τς ΕΠΟ Γ Σαρρής και ο νομικός σύμβουλος )

Για τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις ενημερώθηκε άμεσα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Με δηλώσεις στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από τις Βρυξέλλες ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει σε 15 ημέρες να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και όσοι κατέχουν διοικητικό αξίωμα να μεταβιβάσουν το μετοχικό μερίδιο.

«Έμαθα κι εγώ τις πληροφορίες μέσω δημοσιευμάτων για το ζήτημα της παραπομπής 28 παραγόντων ποδοσφαίρου για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Περιμένω κι εγώ να δω το βούλευμα κι αντίστοιχα να πράξουμε τα δέοντα. Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι – αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο – να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό κι εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο.

Κι εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, μπορεί να γίνει με διεξοδική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Δική μας, δηλαδή, κρατική παρέμβαση. Με βάση τον αθλητικό νόμο 2725, όπως ισχύει και στο καταστατικό. Περιμένουμε να δούμε, δεν μιλάμε ακόμη με σιγουριά και βεβαιότητα, αλλά εφόσον αυτό ισχύει, τότε τα επόμενα βήματα είναι αυτά που σας περιέγραψα», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Top