Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τώρα Τσίπρας στην ομιλία του στο Chicago Council: Το Σικάγο είναι “φιλική” πόλη για την Ελλάδα

Τώρα Τσίπρας στην ομιλία του στο Chicago Council: Το Σικάγο είναι “φιλική” πόλη για την Ελλάδα

Ως ένα εξαιρετικό μέρος για τους Έλληνες χαρακτήρισε το Σικάγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων. Τόνισε πως η ομογένεια μάς γεμίζει περηφάνια, προσθέτοντας πως είμαστε στην κατάλληλη στιγμή της κοινή μας ιστορίας για να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλο!

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τηναμερικανική μεαγλούπολη που αποτέλεσε κομβικό σταθμό της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής στις ΗΠΑ, προτού καταλήξουν στην Ουάσινγκτον ο Αλέξης Τσίπρας και στην ομιλία του στο Chicago Council πέρασε το μήνυμα : “Η Ελλάδα είναι ισχυρή και πάλι ” …

Οποτεδήποτε μιλώ με Αμερικανούς που ζουν στην Ελλάδα ακούω το ίδιο πράγμα, ότι είμαστε στη καλύτερη (μεταξύ των δυο χωρών) στιγμή μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από τη στιγμή που είχαμε από κοινού πολεμήσει τον φασισμό.

Υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Chicago Council on Global Affairs χαιρέτισε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται την πόλη του Σικάγο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υποστήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας, και μάλιστα σε επίπεδο υψηλού συμβολισμού, μέσω του πρώην Προέδρου Ομπάμα. «Υποστήριξη που οδηγεί και στην αυριανή μου συνάντηση με τον Ντόναλτ Τραμπ», είπε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα, η Ελλάδα επιστρέφει, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από 7 χρόνια κρίσης που μας κόστισε σε θέσεις εργασίας, καθώς η ανεργία έφτασε στο 27%, και οδήγησε σε brain drain. Σήμερα οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά, έχουν υποστεί θυσίες και τώρα εργάζονται για το καλύτερο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Σήμερα είναι η στιγμή της περαιτέρω ενίσχυσης της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο Chicago Council on Global Affairs.

Tόνισε ότι η συνεργασία μπορεί να γίνει στο επίπεδο των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα (στα πεδία του τουρισμού και της κτηματαγοράς, της ενέργειας, των υποδομών, της νέας τεχνολογίας, των αγροτικών επιχειρήσεων και του αγροτικού τομέα), της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ ότι η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, εφόσον οι βασικές ανησυχίες ασφάλειας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αντιμετωπιστούν.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα επέστρεψε, η Ελλάδα είναι και πάλι ισχυρή, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στη χώρα.

Leave a Reply

Top