Είστε εδώ

Τώρα τον έπιασε ο πόνος για τις μάνες! Το νέο “απίθανο” επιχείρημα Χατζηδάκη: Θα δουλεύουν λίγο παραπάνω Δευτέρα-Πέμπτη για να κάθονται την Παρασκευή να βλέπουν τα παιδιά τους και να πληρώνονται (vid)

“Δουλεύω οκτώ ώρες. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για να μαζέψω ελιές πρέπει να πάρω άδεια άνευ αποδοχών. Άνευ αποδοχών. Τι λέμε εμείς. Αν θες εσύ που έχει το πρόβλημα αυτό μπορείς να συμφωνήσεις με τον εργοδότη σου να δουλεύεις παραπάνω ώρες το καλοκαίρι και το χειμώνα να πας να μαζέψεις τις ελιές σου αλλά όχι με άδεια άνευ αποδοχών αλλά πληρωμένη” έλεγε στις 13 Απριλίου ο Κωστής Χατζηδάκης για να πείσει για το πόσο καλές για τον εργαζόμενο είναι οι προβλέψεις του νομοσχεδίου του που ουσιαστικά φέρνουν την πληρωμή των υπερωριών με…ρεπό.

Σήμερα, μετά το επιχείρημα της ελιάς, ο Κωστής Χατζηδάκης ασχολήθηκε με τις μαμάδες, ειρωνευόμενος το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ασκούν κριτική λέγοντας “να χαίρονται τον φιλεργατισμό τους”.

“Πόσο φιλεργατικό είναι να πούμε σε μία μητέρα που θέλει να δουλέψει, σε μία επιχείρηση που δεν υπάρχει σωματείο και δεν μπορεί να υπογραφεί κλαδική σύμβαση, που θέλει να δουλέψει από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη λίγες παραπάνω ώρες προκειμένου να κάθεται την Παρασκευή και να πληρώνεται για να βλέπει τα παιδιά της; Όχι, δεν θα τα δεις. Γιατί, ποιος το είπε; Το είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, το είπε το ΚΚΕ, το είπε κι εγώ δεν ξέρω ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης, να τον χαίρεστε αυτόν τον φιλεργατισμό σας, και εις ανώτερα, πάρα πολύ φιλεργατικοί!” είπε συγκεκριμένα και πραγματικά δεν ξέρει κανείς από που να το πιάσει και που να το αφήσει: από το πως εννοεί τον φιλεργατισμό ο κύριος υπουργός, από το ότι επιμένει ότι μπορεί να κανονίσει ο ίδιος ο εργαζόμενος τις υπερωρίες του, από το ότι ακόμα και αν γίνει το σενάριο που λέει, θεωρεί ότι “θα πληρώνεται για να κάθεται” η μητέρα την Παρασκευή και όχι ότι έχει κάνει ήδη την εργασία που θα πληρωθεί…

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εργασίας, κατά την προσφιλή του συνήθεια, συνέχισε να κάνει το άσπρο μαύρο, επιμένοντας ότι το νομοσχέδιο-έκτρωμα «δίνει δύναμη και επιλογές στον εργαζόμενο και κατοχυρώνει το 8ωρο»

«Εμείς προχωρούμε μπροστά, με ένα νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει το εργατικό δίκαιο, δίνει περισσότερες δυνατότητες, επιλογές, ευκαιρίες στον εργαζόμενο, δίνει παραπάνω δύναμη τελικά, στον εργαζόμενο. Ξέραμε ότι απέναντί μας είναι η συμμαχία του χθες. Δικό σας όραμα είναι η Ευρώπη. Δικό μας όραμα είναι σύγχρονες επιχειρήσεις, ισχυροί εργαζόμενοι, παραγωγική Ελλάδα», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και πρόσθεσε: «Η κριτική σας θα σας εκθέσει. Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά και θα δικαιωθούμε πολιτικά. Ο χρόνος έτσι και αλλιώς είναι σύμμαχός μας, αλλά θα δικαιωθούμε γιατί οι ρυθμίσεις μας είναι ρυθμίσεις Ευρώπης, από τη μια πλευρά και είναι ρυθμίσεις κοινής λογικής, από την άλλη. Και όταν κανείς βαδίζει σε αυτόν τον δρόμο πάντα βγαίνει δικαιωμένος» είπε μεταξύ άλλων.
.

 

Αναφερόμενος στις διατάξεις για το ωράριο, ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε και πάλι την αντιπολίτευση λέγοντας ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μια σύγχυση γύρω από το 8ωρο. «Γεμίσατε το κέντρο της Αθήνας αφίσες ότι δήθεν καταργείται το 8ωρο. Διαβάστε το άρθρο του νομοσχεδίου διότι κατοχυρώνει το 8ωρο», είπε και επικαλούμενος την πρωτοφανή δήλωση που ο ίδιος έκανε για τα ρεπό πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε πως «μόνο τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ τα διακινούν αυτά στο διαδίκτυο».

Ο Κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στη διευθέτηση του ωραρίου, σημειώνοντας ότι δεν ισχύει πρώτη φορά στην Ελλάδα, «ισχύει εδώ και 30 χρόνια» και σήμερα «ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής μιλούν σαν να τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι», αν και εισήχθη η διευθέτηση το 1990, τροποποιήθηκε το 2005, το 2010,το 2011, και το εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ισχύει με επιχειρησιακές συμβάσεις».

Τέλος, επιτέθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα που προετοιμάζεται να δώσει ηχηρή απάντησή στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου, λέγοντας ότι “πίσω από τις διαμαρτυρίες κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι οι διαμαρτυρίες κάποιων συνδικαλιστών, διότι το νομοσχέδιο αγγίζει θέματα διαφάνειας και προνομίων”, ενημερώνοντας τους βουλευτές ότι μεταξύ των “προοδευτικών μέτρων” που φέρνει το νομοσχέδιο είναι ότι:

«Καταργείται η χρηματοδότηση των συνδικάτων από τους εργοδότες τους, είτε είναι ΔΕΚΟ είτε είναι ιδιώτες, και καταργείται και η χρηματοδότηση από κόμματα. Για ποιον λόγο πρέπει να την επιτρέπουμε τη χρηματοδότηση από εργοδότες; Πιστεύετε στον εργοδοτικό συνδικαλισμό; Είμαι περίεργος να ακούσω. Φέρνουμε ηλεκτρονικά μητρώα και τον θεσμό των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών; Ποιο είναι το πρόβλημα σας; Δεν θέλουμε να υπάρχει μια τάξη; Να μην ξέρουμε ποιος είναι ποιος; Ποιος είναι σωματείο σφραγίδα; Θέλουμε να διαιωνίσουμε τους ξυλοδαρμούς, όπως έγινε στο τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ; Είναι προοδευτική πολιτική αυτή η αντίληψη;», είπε και αναρωτήθηκε αν οι συνδικαλιστές πρέπει να έχουν προστασία μεγαλύτερη από αυτή που έχουν οι έγκυες.

Κυρίως όμως αναρωτήθηκε αν η απεργία πρέπει να γίνεται κατά του κοινωνικού συνόλου ή κατά της όποιας κυβέρνησης και της εργοδοσίας υπερασπιζόμενους το σχέδιο νόμου-οδοστρωτήρα που δίνει τη χαριστική βολή στην απεργία, καθώς με δύο δυσμενέστατες ρυθμίσεις ολοκληρώνει την ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος, επιβραβεύει την απεργοσπασία και απαγορεύει την επανακήρυξη απεργίας ή στάσης εργασίας από δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, στην περίπτωση που η κινητοποίηση με τα συγκεκριμένα αιτήματα έχει ήδη κριθεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη(πηγή: efsyn.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *