Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Θα διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ”, συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών για τις συντάξεις χηρείας!

“Θα διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ”, συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών για τις συντάξεις χηρείας!

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, οι θεσμοί δέχθηκαν να τεθεί κατώτατο όριο για τις περιπτώσεις με 20ετή ασφάλιση στα 384 ευρώ τον μήνα και 360 ευρώ σε περίπτωση σύνταξης χηρείας με 15 χρόνια ασφάλισης. Μάλιστα, διευκρινίζουν ότι στην περίπτωση που υπάρχουν και τέκνα-δικαιοδόχα μέλη, θα χορηγούνται επιπλέον 384 ευρώ (ή 360 ευρώ) στα τέκνα, ανεξαρτήτως του αριθμού των παιδιών. Όπως σημείωσε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη διαπραγμάτευση, ο ΕΔΟΕΑΠ θα διασωθεί.

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός αξιωματούχος εάν υπάρχουν τα αναγκαία ποσά, απάντησε «εμείς πιστεύουμε πως θα τα βρούμε».

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε και η συνάντηση μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, και των θεσμών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, συζητήθηκε η αρχιτεκτονική των επιδομάτων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ωστόσο, ότι οι θεσμοί δεν έχουν ακόμη την τελική εικόνα από το spending review (επισκόπηση δαπανών). Όπως τόνισαν, η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα

Πηγή: koutipandoras.gr

One thought on ““Θα διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ”, συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών για τις συντάξεις χηρείας!

  1. Τότε να σώσουμε και το ταμείο της ΔΕΗ με ενσωματωμένη περιουσία στις εγκαταστάσεις της περίπου 10 δις ΕΥΡΩ και των Μηχανικών επίσης με μεγάλη περιουσία, δική τους και όχι με αγγελιόσημα και “παρκόσημα” και πάει λέγοντας ….

Leave a Reply

Top