Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Σκληρή ανάρτηση Αντώναρου για τον Αντ.Σαμαρά! ” Να του δείξει την πόρτα της εξόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σαμαράς έχει δικιά του ατζέντα…”

Σκληρή ανάρτηση Αντώναρου για τον Αντ.Σαμαρά! ” Να του δείξει την πόρτα της εξόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σαμαράς έχει δικιά του ατζέντα…”

Ως “ξένο σώμα που παίζει το δικό του βιολί και υποσκάπτει την προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας”, χαρακτηρίζει με σκληρό σχόλιό του στα social media, ο Ευ Αντώναρος, τον Αντώνη Σαμαρα! Και κάνει μάλιστα, ενα ακόμα βήμα παραπέρα, ζητώντας απο τον Κυριάκο Μηστοτάκη να τον βγάλει από τους εκλογικούς ακαταλόγους της ΝΔ, στις επόμενες εκλογές, ζητώντας την “έξωσή” του …

Ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή στις κυβερνήσεις της ΝΔ, επικρίνει την άποψη του Αντώνη Σαμαρά για συνεργασία με Βενιζέλο μέσω “υπέρβασης” που θα πρέπει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να “συνεχίσει συνεργασία” που υπήρξε στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου στο Facebook:

Για μια ακόμη φορά ο Αντώνης Σαμαράς αποδεικνύει ότι είναι ξένο σώμα στη μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη. Όπως στο παρελθόν επαιζε το δικό του βιολί επισωρεύοντας δεινά στον τόπο, ετσι και τώρα: Χωρίς να υπάρχει ημερομηνία εκλογών εν όψει, αντιστρατευεται την επίσημη θεση της ΝΔ ( όπου προσπαθει να μας πείσει ότι ανήκει) και μας λέει τι; Οτι τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ ειναι απαραίτητος εταιρος για τη ΝΔ.

Με όλα αυτά αποδεικνύει ότι () γράφει στα παλιά του παπούτσια τις θεσεις της ηγεσίας του κόμματος () υποσκάπτει την προοπτική νίκης () απλώνει χείρα βοηθείας στους εταιρους με τους οποίους σχηματισε την εξαμβλωτική κυβερνηση μετα τη συντριβη στις διπλές εκλογές τοτ 2012 () εχει σαφως δική του ατζέντα.

Όλα αυτά υπαγορεύουν στον Κυριάκο Μητσοτακη μια απόφαση που πρέπει να πάρει και να κοινοποιήσει αμεσα: Να δείξει την πόρτα εξόδου στον Αντώνη Σαμαρα. Όχι φυσικά να τον διαγράψει. Απλά να του πει δημόσια ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ στις επόμενες εκλογές. Κι αν κάποιος από τους ενθερμους οπαδούς του εντός κι εκτός Κοινοβουλίου διαμαρτυρηθει, να έχει την ίδια τύχη.

Νωρίτερα ποστάροντας σχετικό άρθρο της εφημερίδας Δημοκρατία … σχολίαζε σε ακόμα πιοσκληρή γλώσσα:

Ο,τι κι αν πει, ο, τι κι αν γραψει κανείς για τον εν λόγω …κύριο, λίγο θα είναι. Πάντα έβαλε το ίδιον συμφερον πάνω από οτιδήποτε άλλο. Γιατί ήθελε να κάνει τα δικά του προσωπικά σχέδια, πραγματικότητσ. Γι αυτό κι όταν — από ατύχημα της Παράταξης — έγινε Πρόεδρος υποσχόμενος παντού τα πάντα ( και ο ίδιος ξέρει σε τι αναφέρομαι αλλά δεν είναι του παρόντος) έκανε μια τρύπα στο νερό. Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση καταβαράθροσε το κόμμα του στο 18,85% και στην επόμενη δεν μπόρεσε (αν και βοηθούμενος) να ξεπεράσει το 30%. Και τι έκανε μετα; Συμμάχησε με δυό ετερόκλητους εταίρους — έχοντας ενσωματώσει ό,τι πιο ακροδεξιό υπήρχε — απλά και μόνο για να κυβερνήσει. Για να παραδώσει τα πάντα στην ακρα δεξιά όταν έχασε τις ευρωεκλογές. Ο ρεβανσισμός του δεν έχει όρια. Γιατί είναι μισαλλλοδοξος, εμπαθής, εμμονικός κι από τη φύση του ιντριγκαδόρος. Ξεχνάει όμως κάτι: Οτι με τη αντιδημοκρατική συμπεριφορά του μετα την απώλεια της εξουσίας και την αρνηση του να την παραδώσει, αυτοαποκλειστηκε από τις τάξεις της Κεντροδεξιάς που έχει άλλο πολιτικό πολιτισμό. Τα όνειρα του λοιπόν ότι θα ξανακυβερνήσει με τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ κι ο,τι άλλο βρεθεί μπροστά του, θα μείνουν ανεκπληρωτα — όπως έξω έπεσε σε όλα όσα δήθεν προέβλεψε από το 2014 και μετά. Αν θέλει να παίξει, ας πάνε αυτός κι η παρεούλα του αλλού. Το έχουν ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν.

Leave a Reply

Top