Είστε εδώ

Τώρα: Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ! Διαλύει την ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος, ρήξη με “καραμανλικούς” και νέο κόμμα με Άδωνι και Ποτάμι …

(Διαλυση και … επανίδρυση. Τελικά θα τους τελειώσει όλους ο Τσίπρας … Κι ας ονειρεύονται παραιτήσεις ο Χατζηνικολάου και η Καθημερινή και εκλογές οι Βηματοδότες … )! Με μια ακραία κίνηση ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, που αποδεικνύει ότι ούτε και ο ίδιος δεν πιστεύει τα οπαραμύθια περί αριστερής παρένθεσης, παραπαίουσας κυβέρνησης και στο ίδιο του το αίτημα για άμεσες εκλογές που θα κερδίσει η ΝΔ, ανοίγει τεράστι ο εσωκομματικό ρήγμα με τους καραμανλικούς αλλά και με τη νεολαία της ΝΔ, επιχειρώντας με πραξικοπιματικό τρόπο, την βίαιη αλλάγή της ταυτότητας της ΝΔ… Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Δημ Κοτταρίδη στο cnn.gr στη διάλυση της ΟΝΝΕΔ προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του για τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, και έκανε γνωστό πως μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει επανίδρυση της Νεολαίας του κόμματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε την απόφασή του χωρίς καν να έχει προηγηθεί συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νεολαίας, καθώς ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά πως η εκλογική διαδικασία στην ΟΝΝΕΔ ουδέποτε πραγματοποιήθηκε και ουσιαστικά τα μέλη της ΚΕ και οι σύνεδροι που ανακοινώθηκαν είναι προϊόν παρασκηνιακών διεργασιών.
Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας» ξεκαθαρίζει όμως πως «οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής».
Στην ουσία πρόκειται για μια κίνηση εσωκομματικού “αιφνιδιασμού” του προέδρου της ΝΔ που σπρώχνει προς την … έξοδο, λίγο πριν από το Συνέδριο του κόμματος, όσους διαφωνούν με το νέο καθεστώς του κόμματος και την νέα πολιτική ταυτότητα που θέλει να προσδώσει στην παράταξη, εκείνη του “σκληρού νεοφιλελεύθερου δεξιού χώρου”, στα πρότυπα των δεξιών κομμάτων στην Ουγγαρία, την Τσεχία, την Λιθουανία και τη Σλοβακία … Ταυτότητα που καμία σχέση δεν έχει με την “λαική ριζοσπαστική δεξιά” του Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και του Κώστα Καραμανλή. Οι εξελίξεις πλέον αναμαίνονται ραγδαίες στην αξιωματική αντιπολίτευση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *