Είστε εδώ
Home > FAQ media > Στο Πρώτο Θέμα και τον Γιάννη Κουρτάκη (Παραπολιτικά) έχει μεταβιβάσει ποσοστά του “Άργους” ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Στο Πρώτο Θέμα και τον Γιάννη Κουρτάκη (Παραπολιτικά) έχει μεταβιβάσει ποσοστά του “Άργους” ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Οπως υποστήριξαν σήμερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, (όπου σημειώθηκε και η εμπλοκή στην κύρωση της μεταβίβασης του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη), οι υπεύθυνοι της εταιρίας του, ο κ. Μαρινάκης μοίρασε (!) στα τέλη Δεκεμβρίου το συγκεκριμένο 40% σε τρεις εταιρίες, και βασικά σε δύο, στο Πρώτο Θέμα και στον Γιάννη Κουρτάκη των Παραπολιτικών. Αυτοί οι τρεις είναι πλέον οι μεγαλομέτοχοι του «Αργος», Μαρινάκης, Κουρτάκης και Πρώτο Θέμα, του πρακτορείου δηλαδή που ελέγχει πλήρως όλες τις κυκλοφορίες, όλων των εφημερίδων. Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Κουρτάκης ήταν στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στον εκδοτικό χώρο από το ξεκίνημα του Ομίλου των Παραπολιτικών ενώ ήταν κοντά του και στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες …

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διέθετε ήδη το 30% του πρακτορείου διανομής Τύπου «Αργος», του μοναδικού πλέον πρακτορείου διανομής Τύπου στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της «Ευρώπης». Με την εξαγορά του ΔΟΛ ο Μαρινάκης απέκτησε επιπλέον 40% στο «Αργος» (το ποσοστό του ΔΟΛ), φτάνοντας έτσι στο 70%. Πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στη λεγόμενη β’ φάση, αυτή της πλήρους διερεύνησης, η οποία, βάσει του νόμου διαρκεί τρεις μήνες. Η Επιτροπή διερευνά αν υπάρχει υπερσυγκέντρωση ειδικά στο κρίσιμο θέμα της διανομής του Τύπου και, κατ’ επέκτασιν, νόθευση του ανταγωνισμού.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κανελλόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

Top