Είστε εδώ
Home > FAQ media > Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του the faq! Προσφυγές από ΣΚΑΙ, STAR και Ένωση Ιδιοκτητών για τις νέες τηλεοπτικές άδειες!

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του the faq! Προσφυγές από ΣΚΑΙ, STAR και Ένωση Ιδιοκτητών για τις νέες τηλεοπτικές άδειες!

Λίγοι ίσως περίμεναν όταν στα τέλη Ιουλίου το the faq αποκάλυπτε σε αποκλειστικό του δημοσίευμα, τη “νέα συμφωνία” των ιδιοκτητών του STAR , του ΣΚΑΙ και της Ένωσης Ιδιοκτητων των καναλιών, σε μυστική συνάντηση σε βίλα στα ΒΠ, ενός εκ των ενδιαφερομένων, παρουσία γνωστού τέως μεγαλοεκδότη αλλά και στενού συμβούλου του Κυριακου Μητσοτάκη , που προέβλεπε ότι θα προσέφευγαν εκ νέου στο ΣτΕ για να βγαλουν άκυρη και τη νεά διαδικασία αδειοδοτησης, αυτη τη φορά μέσω ΕΣΡ, ότι τελικά θα … “δικαιωνόμασταν” (δυστυχώς) ! Ειναι πλέον φανερό οτι η κινηση των συγκεκριμενων καναλαρχών στοχεύει απευθειας κατά της κυβέρνησης, του Ν Παππά, του Αλ Τσίπρα αλλά και του Ν Βούτση, αλλά και στην δημιουργία πολιτικής κρίσης! Ταυτόχρονα είναι και ένα “μπρα ντε φερ” της ντόπιας ολιγαρχίας και των 2-3 επιχειρηματικών τζακιών απέναντι στην ίδια την τήρηση του Σύνταγματος …

Οι νέες προσφυγές που κατατέθηκαν αφορούν τόσο τον αριθμό των αδειών , όσο και την τιμή εκκίνησης που καθορίστηκε για την κάθε μια άδεια στα 35 εκατ. ευρώ

Νέος κύκλος δικαστικής διαμάχης ξεκίνησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις 7 νέες δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.Η διαμάχη θα κριθεί στο ΣτΕ…

Οι νέες προσφυγές που κατατέθηκαν αφορούν τόσο τον αριθμό των αδειών (θα δοθούν 7 άδειες συνολικά), όσο και την τιμή εκκίνησης που καθορίστηκε για την κάθε μια άδεια στα 35 εκατ. ευρώ.

Κατ’ αρχάς, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και οι τηλεοπτικοί σταθμοί Σκάι και Σταρ (Star Channel).

Όλοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία οι εξής δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής: 1) η υπ΄ αρθμ. 1830/7.7.2017 για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος και 2) η υπ΄ αριθμ. 2178/28.7.2017 για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μια από τις 7 δημοπρατούμενες άδειες.
Υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά.

Έτσι, είναι υπερβολική η τιμή εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της τιμής εκκίνησης.

Η υπερβολικά μεγάλη τιμή εκκίνησης των αδειών μειώνει το ενδιαφέρον προσέλευσης και αδειοδότησης των υποψηφίων, παραβιάζοντας ταυτόχρονα με το τρόπο αυτό την αρχή της ελεύθερης έκφρασης, τις συνταγματικές αρχές του πλουραρισμού και της πολυφωνίας.

Την ίδια στιγμή παραβιάζονται οι σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι η διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης διενεργείται αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια χωρίς άλλα κριτήρια, κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών του άρθρου 14 και της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2002/21/ΕΚ, ενώ η τιμή εκκίνησης δεν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, επικαλούνται τόσο μελέτη του πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, όσο και άλλη ιδιωτική μελέτη, σύμφωνα με τις οποίες δυσχεραίνεται υπέρμετρα το καθεστώς δανειοδότησης των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Πηγή: protothema.gr

Κάποτε με έλεγαν "Ιανό". Κάπου αλλού με είπαν "α-χειρο-ήθη". Αλλού "κ Διευθυντή"... - Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; - Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο... ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ - Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον ... Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι ... πολλά "όργια σε αυτήν την βίλλα"!).

One thought on “Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του the faq! Προσφυγές από ΣΚΑΙ, STAR και Ένωση Ιδιοκτητών για τις νέες τηλεοπτικές άδειες!

Leave a Reply

Top