Είστε εδώ

Τώρα: Νέες “βόμβες” Φαλτσιανί στα χέρια Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου. Στοιχεία για εγκληματική οργάνωση με βαρύγδουπα πολιτικά και επιχειρηματικά ονόματα!

Νέα στοιχεία για Έλληνες ολιγάρχες, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται 5 ονόματα που “απασχολούν” την επικαιρότητα, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες, στους Εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη, ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη Ερβέ Φαλτσιανί, την προηγούμενες ημέρες.
Το πρώην στέλεχος της ελβετικής τράπεζας, συναντήθηκε εκ νέου στη Γαλλία με τους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη, προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση των καταθετών της HSBC. Έχει προηγηθεί, τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνάντησή του με τους ίδιους εισαγγελείς, παρουσία και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου σχετικά με υλικό που αφορούσε την “λίστα Λαγκάρντ”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φαλτσιανί παρείχε στο κλιμάκιο των εισαγγελέων, πληροφορίες αλλά και νέα στοιχεία, για αφορολόγητα εμβάσματα, πολύ γνωστών Ελλήνων, στο εξωτερικό, από το 2010 και μετά … αλλά και σε αυτήν για την αποκαλούμενη “λίστα Μπόργιανς” που αφορά περίπου 10.000 καταθέτες στην τράπεζα UBS, την περίοδο από το 2006 ως το 2008. Παράλληλα τους έδωσε οδηγίες που σχετίζονται με τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη χρηματικών ποσών και την φοροαποφυγή μεγάλων καταθετών.
Αυτή η δεύτερη συνάντηση του κ. Φαλτσιανί με τους εισαγγελείς, που έγινε και πάλι στο εξωτερικό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το κλιμάκιο των τριών εισαγγελικών λειτουργών με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, παρέμεινε στο εξωτερικό τρεις μέρες. Πληροφορίες αναφέρουν πως το “υλικό” που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς από την επαφή τους με το πρώην τραπεζικό στέλεχος είναι πλήρως αξιοποιήσιμο και για την διερεύνηση των εκατοντάδων φορολογικών αδικημάτων μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού, αλλά και για την παράλληλη έρευνα που διενεργείται με εντολή του κ. Ζαγοραίου ως προς την πιθανότητα δράσης εγκληματικής οργάνωσης που οργανωμένα “φυγάδευε” επί σειρά ετών τεράστια αδήλωτα χρηματικά ποσά Ελλήνων φορολογουμένων στο εξωτερικό με στόχο τη νομιμοποίηση και απόκρυψη τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανάμεσα στα πρόσωπα που φωτογραφίζονται σε αυτά τα νέα στοιχεία που παραδόθηκαν στις ελληνικές Αρχές,περιλαμβάνονται: Ο πραγματικός ιδιοκτήτης “κωδικού” 500 εκατ. στη λίστα “Λαγκάρντ”, Έλληνας εκδότης με εμβάσματα άνω των 120 εκατ. από τη λίστα “Μπόργιανς”, μεγαλοδημοσιογράφος με 20 εκατ. στην Ελβετία, καθώς και ο εμβασματούχος ποσών με τα οποία αγοράστηκαν 3 πανάκριβα ακίνητα από “τρίτο” πρόσωπο, στο Μανχάταν. Τέλος περιέχονται και πληροφορίες για τις διαδρομές χρημάτων γνωστού τραπεζίτη που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *