Είστε εδώ
Home > FAQ news > Νέα Σελίδα – αποκάλυψη: Όχι μόνον δεν επισπεύδεται η εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων 2019-20 αλλά στην πραγματικότητα έρχεται επαναδιαπραγμάτευση με σκοπό την ακύρωσή τους!

Νέα Σελίδα – αποκάλυψη: Όχι μόνον δεν επισπεύδεται η εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων 2019-20 αλλά στην πραγματικότητα έρχεται επαναδιαπραγμάτευση με σκοπό την ακύρωσή τους!

Πλήρη δικάιωση του ρεπορτάζ του The FaQ στα τέλη της χρονιάς (22/12), που αναφερόταν στα 5 μέτρα του Τσίπρα που θα αλλάξουν το σκηνικό μέσα στο 2018, προσφέρει σημερινό δημοσίευμα – αποκάλυψη της ιστοσελόιδας της εφημερίδας “Νέα Σελίδα”! Όπως αναφέρει το ρεπορταζ της εγκυρης εφημερίδας, ( με αφορμή και τα fake news που κυκλοφόρησαν περί δήθεν απαιτησης του ΔΝΤ να εφαρμοστούν νωριτερα τα ψηφισμένα μέτρα…) στην πραγματικότητα, πίσω από αυτά τα σενάρια το κρίσιμο διακύβευμα δεν είναι άλλο από τα ψηφισμένα μέτρα του 2019 και του 2020 – μέτρα τα οποία επέβαλε το ΔΝΤ και που η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί και ενδεχομένως και να ακυρώσει μετά τον Αύγουστο και το τέλος του μνημονίου.

Εξ αυτού του διακυβεύματος προέκυψε και η άμεση διάψευση του υπουργείου Οικονομικών στα δημοσιεύματα που έφεραν το Ταμείο να ζητά όχι μόνο εφαρμογή, αλλά και επίσπευση των μέτρων του 2020 για μείωση του αφορολόγητου. Εξ αυτού, και η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη «περιμένετε να δούμε εάν το ΔΝΤ θα μείνει στο πρόγραμμα», που μάλλον αποτυπώνει και το ιδανικό σενάριο αυτή τη στιγμή για την Αθήνα.

Η αλήθεια, άλλωστε, είναι ότι η συμμετοχή ή μη και ο ρόλος του Ταμείου στην τελική φάση του προγράμματος θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό και την ευχέρεια της κυβέρνησης να στραφεί, σταδιακά έστω, σε πολιτικές αντι-λιτότητας. Και είναι επίσης αλήθεια ότι το «διαζύγιο» Ευρώπης – ΔΝΤ αποτελεί ήδη ειλημμένη απόφαση – «το ζητούμενο είναι η “συσκευασία” που θα έχει αυτό κι ένας συμβιβασμός win-win και για τις δύο πλευρές», όπως λέει στη «Νέα Σελίδα» αξιωματούχος με σταθερή επαφή τόσο με τις Βρυξέλλες όσο και με τη Φρανκφούρτη.

Πηγή: neaselida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top