Είστε εδώ
Home > FAQ news > Νέα παρέμβαση και αυστηρό μήνυμα Γιουνκέρ στην Άγκυρα για το χθεσινό περιστατικό στα Ίμια

Νέα παρέμβαση και αυστηρό μήνυμα Γιουνκέρ στην Άγκυρα για το χθεσινό περιστατικό στα Ίμια

“Τάσσομαι αυστηρά κατά της τουρκικής συμπεριφοράς”!!! Ακόμη ένα αυστηρό μήνυμα κατά της Τουρκίας, με αφορμή την αυξημένη προκλητικότητα των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο εστάλη από τις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά δια στόματος του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ.

«Τάσσομαι αυστηρά κατά της συμπεριφοράς της Τουρκίας», σχολίασε την Τετάρτη ο κ. Γιουνκέρ, σχετικά με τη χθεσινή ένταση στα Ιμια, με την τοποθέτησή του να έρχεται σε συνέχεια ανάλογων δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, που έχουν καταδικάσει την προκλητικότητα της Αγκυρας

Μέσω twitter καταδίκασε τις τουρκικές ενέργειες και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος κάλεσε χθες την Τουρκία “να σταματήσει τις επικίνδυνες προκλήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου” και ζήτησε από την Άγκυρα “να δεσμευθεί σε σχέσεις καλής γειτονίας ξεκινώντας από την άμεση αποκλιμάκωση στην περιοχή”.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αλλά και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ.

Πηγή: kathimerini.gr

Leave a Reply

Top