Είστε εδώ

Να γιατί το ΔΝΤ σχεδιάζει πιστωτικό επεισόδιο:Θέλει, να ρίξει τον Τσίπρα και … νέο Μνημόνιο!

Να γιατί το Ταμείο ( με τις πλάτες του Σόιμπλε ) επιμένει στις προσχηματικές καθυστερήσεις. Έχει συμφωνήσει με … “κάποιους”, για αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, για να μπορέσει μετά να επιβάλει και νέο Μνημόνιο που θα υφαρπάξει ολόκληρη τρην εθνική περιουσία και τα assets της Ελλάδας. Σε νέα έκθεσή του (Fiscal monitor report) το ΔΝΤ κάνει λόγο για πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα και επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για πιθανό νέο πρόγραμμα προσαρμογής ( Μνημόνιο). Την ίδια στιγμή, αρνείται να προβεί σε συγκεκριμένες δημοσιονομικές και οικονομικές εκτιμήσεις για τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, το ΔΝΤ κάνει λόγο για πολιτικούς κινδύνους σε πολλές χώρες. Όπως αναφέρει, εκλογές ή πολιτικά αδιέξοδα μπορεί να περιπλέξουν την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών ή να αποθαρρύνουν την ανάληψη τολμηρών πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο το 2016, σε μια σειρά από χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, το Ταμείο υποστηρίζει ότι τα δεδομένα που υπάρχουν αντανακλούν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του προσωπικού του ΔΝΤ για τα δημοσιονομικά αποτελέσματα, τα οποία υπόκεινται σε αναθεώρηση, δεδομένης της υψηλής αβεβαιότητας που σχετίζονται με δυνητικά σημαντικές προσαρμογές.
Το ΔΝΤ συμπληρώνει πως οι δημοσιονομικές προβλέψεις δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης και τους Ευρωπαίους για τους δημοσιονομικούς στόχους, τη στιγμή που τα δημοσιονομικά μέτρα θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ένα δυναμικό νέο πρόγραμμα προσαρμογής( Μνημόνιο)!
Διαβάστε τι έγραψε το the faq χθες, για την στάση του ΔΝΤ που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων τα ξημερώματα της Τρίτης …
Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *