Είστε εδώ
Home > FAQ news > Με εντολή Μαξίμου … τέλος το ΚΕΕΛΠΝΟ!

Με εντολή Μαξίμου … τέλος το ΚΕΕΛΠΝΟ!

Tέλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έναν από τους πιο αμαρτωλούς φορείς του δημοσίου, ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση.
Η αντίστροφη μέτρηση για να πέσουν οι τίτλοι τέλους στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων φαίνεται πως έχει ξεκινήσει, καθώς πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δρομολογήσει ήδη τις σχετικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, πρόθεση των πολιτικών προϊσταμένων είναι να κλείσει ο οργανισμός και να αντικατασταθεί από νέο φορέα, με φαστ τρακ διαδικασίες, ώστε να μην υπάρξει κενό κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Πάντως στον νέο φορέα θα ενσωματωθούν όλες οι σημερινές υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η εντολή για την «κάθαρση» και την αναγέννηση του ΚΕΕΛΠΝΟ φέρεται να ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο, με ορισμένες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο «κύβος ερρίφθη» για τον φορέα μετά τη διαπίστωση των ιθυνόντων ότι αποτελεί διαχρονική πηγή σκανδάλων αλλά και διαφθοράς.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του «Έθνους», έχει αποφασισθεί να γίνουν όλες οι προσπάθειες ώστε οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ να παραμείνουν στον νέο φορέα, ενώ όσοι είχαν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες του τομέα της υγείας, θα παραμείνουν εκεί και δε θα επιστρέψουν. Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι θα επιχειρηθεί να διατηρηθούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην αποδοτικότητα των υπηρεσιών.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα αλλάξει και θα γίνει ένας Οργανισμός για τη προστασία της δημόσιας υγείας, μακριά από τα βαρίδια του παρελθόντος και τα σκάνδαλα.
Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.
Πρόσθεσε, ότι αξιοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό θα γίνει ένας φορέας-πρότυπο για τη δημόσια υγεία. Θα το σηματοδοτήσουμε και με αλλαγή ονόματος.

Πηγή news247.gr

3 thoughts on “Με εντολή Μαξίμου … τέλος το ΚΕΕΛΠΝΟ!

 1. είναι πολύ ελπιδοφόρο να διαπιστώνουμε καθημερινά οτι η στόχευση της κυβέρνησης είναι να καθαρίσει το χώρο της υγείας και γενικότερα τη διοίκηση από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά.
  Συνεχίστε έτσι!

  1. Αγαπητέ κύριε Κιτσανέλη δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για την καλή σας πρόθεσή αλλά είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Οι εργαζόμενοι σε αυτο τον οργανισμό είναι πάνω από 800 και είναι ο μοναδικός φορέας ο οποίος δεν αναρτά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα κονδύλια που χρησιμοποιεί. Είχαν 2,5 χρόνια να κάνουν αυτό το πολύ μικρό πράγμα σε χρόνο αλλά πολύ σπουδαίο για εμάς τους πολίτες. Το μόνο που θα κάνει είναι να αλλάξει όνομα. Εξάλλου πώς είναι δυνατόν να τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο ένας υπουργός που καθημερινά από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι τις 4 είναι συνέχεια στο facebook και κάνει αναρτήσεις. Εγώ λυπάμαι για αυτή την κατάσταση, αλλά αυτός συνεχίζει απτόητος. Εκτός αυτού στην κεντρική του σελίδα έχει το χάρτη της Κρήτης και πάνω ένα μεγαλόπρεπο ΟΧΙ. Τουλάχιστον εμάς που ψηφίσαμε όχι στο δημοψήφισμα αυτό το οχι μας προσβάλει αφάνταστα και μας λυπεί. Αλλά αυτός εκεί χωρίς τσίπα …… Λυπάμαι πολύ θα ήθελα να πιστέψω αυτό που γράψατε αλλά ………… ….
   Κυριάκος Τρίτος

   1. ευχαριστώ για την ενημέρωση κύριε Τρίτε, νομίζω αναδεικνύετε και σεις το παραδοσιακό πρόβλημα του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτό που έχει επισημανθεί και στο κείμενο. είναι γεγονός πως ο ίδιος ο υφυπουργός έχει αντιμετωπίσει μέχρι και απειλές και μηνύσεις και μάλιστα έχει δεχθεί απίστευτη λάσπη από πολιτικούς και μέσα . Μου κάνει εντύπωση που δεν το αναγνωρίζετε. Εχει δεχθεί λοιπόν απειλές γιατί ακριβώς έχει πετάξει έξω τους αργόμισθους και τους παράνομα προσληφθέντες, έως και το Διευθυντή! Είναι άδικο να καταλογίζετε αργοπορία στον τομέα στον οποίο ακριβώς έχει δώσει προτεραιότητα. Πιστεύω να γνωρίζετε επίσης πως τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, όπως και εκείνα του Ντυνάν και έπονται της Νοβάρτις. Τέτοια προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς δεν έχει ξαναγίνει!
    για τα υπόλοιπα δε θα ήθελα να επεκταθώ καθώς δεν αφορούν τη συγκεκριμένη είδηση, απλά να σας αναφέρω πως τα δύο τελευταία χρόνια ο προϋπολογισμός για την υγεία είναι αυξανούμενος, τα χρέη των ταμείων και των νοσοκομείων έχουν αποπληρωθεί, έχει καθιερωθέι η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων πολιτών δωρεάν στα νοσοκομεία και μέσα στο έτος δημιουργείται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
    Αν ανατρέξετε στις ομιλίες του κυρίου Πολάκη στη Βουλή θα αντλήσετε περισσότερα στοιχεία οικονομικής φύσεως.

Leave a Reply

Top