Είστε εδώ
Home > FAQ media > “Κάνουν πίσω” και μπαίνουν στον διαγωνισμό οι καναλάρχες – ξαφνική κινητικότητα σε όλα τα κανάλια! Μεγάλη δικαίωση του ΥπΨΗΠΤΕ και της κυβέρνησης

“Κάνουν πίσω” και μπαίνουν στον διαγωνισμό οι καναλάρχες – ξαφνική κινητικότητα σε όλα τα κανάλια! Μεγάλη δικαίωση του ΥπΨΗΠΤΕ και της κυβέρνησης

Ως μεγάλη “νίκη” και δικαιωση της σταθερής πολιτικής του ΥΠ.ΨΗΠΤΕ ( Ν.Παππάς ) και της επιμονής στην συνταγματική νομιμότητα αλλά και στον πολιτικό στόχο να μπει επιτέλους μια τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο αλλά και ζεστό χρήμα στα κρατικά Ταμεία, από την εκμετάλλευση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς του χρυσοφόρου ορίζοντα των εθνικών συχνοτήτων ( μόνο το προτζεκτ του Survivor εκτιμήθηκε από το STAR Channel ως αξίας περίπου 40 εκατ ευρώ …) μπορεί να θεωρηθεί η εμφανής πλέον “οπισθοχώρηση” του καρτέλ των “4” καναλαρχών από την γραμμή της ρήξης με την κυβέρνηση, στην απόφαση να συμμετασχουν στον διαγωνισμό του ΕΣΡ ( η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων λήγει για συμμετοχή στον διαγωνισμό σε τρεις εβδομάδες…)! Έτσι με το ξεκίνημα της νέας χρονιά οι δύο πιο “σκληροί” του καρτέλ ( … ο εξής ένας!!!) STAR και ΣΚΑΙ , προβαίνουν σε ταχύτατες ενέργεις, τακτοποίησης του μετοχικού τους θέματος και επιλύσης εσωτερικών διαρθρωτικών θεμάτων για την άρτια σύνταξη και υποβολή φακέλων υποψηφιότητας για την αδειοδότηση. Θεωρείται δεδομένοοτι εφόσον ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και μαζί του ο Γιάννης Αλαφούζος μπουν στο παιχνίδι των αδειών οι άλλοι δύο ( ΑΝΤ1 και ALPHA ) θα ακολουθήσουν οπωσδήποτε! ΥΓ: Καθοριστική για την μεταβολή της στάσης υπήρξε – σύμφωνα με εκτιμήσεις του the faq – η συμβολή εμβληματικού οικονομικού παράγοντα (αλλά και προσώπου με σημαντικό ρόλο μετά την μεταπολίτευση), της χώρας!

Έκτακτη γενική συνέλευση στο ΣΚΑΪ την Πέμπτη

Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωράει και η εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ. Η εταιρεία του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ καλεί τους μετόχους της την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου με αποκλειστικό θέμα τη συμμετοχή της εταιρείας στον τηλεοπτικό διαγωνισμό που θα κάνει το ΕΣΡ για επτά άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου και την εξουσιοδότηση της υποβολής υποψηφιότητας.

Star… συγχώνευση

Συγχώνευση στον Όμιλο της Star Investments, εν όψει της διαδικασίας αδειοδότησης από το ΕΣΡ. Η Νέα Τηλεόραση ΑΕ, ιδιοκτήτρια του Star Channel, οδεύει σε συγχώνευση με την εταιρεία Λυσιθέα ΑΕ. Η NTV ΑE θα απορροφήσει τη Λυσιθέα ΑΕ, με αποτέλεσμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της πρώτης κατά 6.990.315,68 ευρώ. Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της ΝTV ΑΕ θα ανέρχεται σε 26.550.955 ευρώ.

Aύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΝΤ1

Κινητικότητα, εν όψει της αδειοδότησης, στην οικονομική εικόνα των εταιρειών. Με απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης της ΑΝΤΕΝΝΑ TV AE, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 39.999.960 ευρώ. Το ποσό καλύφθηκε εξ ολοκλήρου με την κεφαλαιοποίηση ισόποσων απαιτήσεων των υφιστάμενων μετόχων (οικογένεια Κυριακού) κατά της εταιρείας. Μετά την αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 77.020.110 ευρώ.

Τα ρεπορτάζ για τις κινήσεις των τηλεοπτικών σταθμών προέρχονται από τις typologies.gr. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ

Leave a Reply

Top